blog-logo

Grafică și scultptură – Käthe Kollwitz, la Brașov

Grafică și scultptură – Käthe Kollwitz, la Brașov
Kathe Kollwitz - Afis Expo RGBCentrul Cultural German Brasov impreuna cu Muzeul de Arta Brasov aduce in perioada 2 octombrie – 30 noiembrie 2014 o expozitie a artistei germane Käthe Kollwitz la Brasov.
Aceasta expozitie, cu reala insemnatate in lumea artei, este cu siguranta de mare interes pentru publicul brasovean. 

Vernisajul va avea loc în data de 2 octombrie 2014, ora 17.00, la Muzeul de Artă Brașov (B-dul Eroilor 21).

Litografia, acvaforte, xilogravura și sculptura sunt exemple ale activității artistei Käthe Kollwitz pe o perioadă de peste 40 ani. Prin lucrări singulare și serii de lucrări artista, angajată politic de-a lungul întregii sale vieți, transformă suferința umană în denunț grafic împotriva violenței și a războiului. Într-o retrospectivă istorică și cu referiri actuale la vremea respectivă, preia ca subiect soarta individuală, dar și a maselor de proletari în seriile grafice “Demonstrația țesătorilor”, “Răscoala țărăneascăși “Războiul”.

Alte articole:   Proiect: limită de viteză de 30 km/h pentru biciclişti şi interzicerea utilizării telefonului mobil pentru pietonii care traversează strada

Spaima și scăparea morții – oglindite pe față și corp – sunt condensate de Kollwitz în ultimul ciclu de lucrări, “Moartea”, la gesturi reduse din punct de vedere grafic. Datorită opoziției politice față de naționalsocialiști primește o interdicție neoficială de a expune.

Vernisajul sărbătorește aniversarea de 10 ani a Centrului Cultural German Brașov. Expoziția poate fi vizitată în perioada 2 octombrie – 30 noiembrie 2014.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate