blog-logo

Fundația PECA Ghimbav – 20 de ani de activitate în folosul copiilor

Fundația PECA Ghimbav – 20 de ani de activitate în folosul copiilor

aniversare ghimbav asociatia PECA4Fundatia pentru Copii Abandonati a aniversat zilele trecute, in curtea Bisericii Fortificate din Ghimbav, 20 de ani de activitate.

Au fost alaturi Excelența Sa domnul Jean-Hubert Lebet (Ambasador al Elveției), Uwe Seidner (preot al Bisericii Evanghelice în România), Călin Comșa (preot al Bisericii Ortodoxe Române din Ghimbav), Toma Dorel (primarul orașului Ghimbav), Gheorghe Durnă (director general al DGASPC Brașov) și Doris Marti (vicepreședinte al Asociației PECA din Basel, Elveția).

Evenimentul a fost deschis de corul de copii, format din beneficiari ai fundației și ai programului after-school, cu melodia „Acasă“.

Printre discursuri, momentele muzicale susținute de Steffen Schlandt la orgă și corul „Jugendbachchor“ au animat atmosfera. Invitații au rămas impresionați de momentul „Amintri din trecut, imagini din prezent“ pregătit de doamna Sonja Kunz și doamna Maria Gavriliu – fondatoare și coordonatoare a programului „Tineri“, în cadrul căruia s-au prezentat demersurile din 1994 și până în prezent, activitățile la casele de tip familial „Casa Prichindel“ și „Casa Livezii“, proiectele de ajutor social și susținerea tinerilor pe termen lung prin programe adecvate și suport rezidențial la „Casa Salix”. Doamna Maria Gavriliu a întipărit în mintea invitaților întrebarea„Ce faci cu ceea ce-ți dă Dumnezeu?”, după care a menționat nu doar experiențele pozitive ci și cele mai dificile prin care au trecut de-a lungul anilor.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Testarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele

Ulterior, gândurile împărtășite cu publicul de „prichindeii” Lidiana și Florin au adus lacrimi și zâmbete pe chipurile celor prezenți. Lidiana a menționat că încă își vizitează familia biologică, însă observă o diferența mare comparând cu stilul de viață și educația de care a avut parte la fundație. Se întreabă deseori „Unde aș fi fost dacă Maria nu m-ar fi luat din spital când eram mică?….Probabil aș fi fost cu 3 copii după mine și trăind de pe o zi pe alta.” Florin a precizat că probabil nu ar mai fi fost în viață dacă nu ar fi fost preluat de echipa fundației și a spus „Suntem toți norocoși pentru tot și suntem dornici să fim tratați ca niște copii normali, fără ca oamenilor să le fie milă de noi sau să ne zică <săracii>”.

Organizatorii au pregătit de asemenea și jocuri și ateliere pentru copii într-un spațiu special amenajat. Produsele confecționate în cadrul „Atelierului Diversis” au putut fi admirate la stand și achiziționate de public. Cei 200 de invitați au părăsit locația spre după-masă, încântați de acțiune, cu admirație și respect pentru angajați și cu multă speranță în suflet pentru o Românie care oferă adăpost, educație și dragoste tuturor copiilor fără părinți!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate