blog-logo

Demersuri pentru ridicarea Monumentului Imnului de Stat, în Șcheii Brașovului

Demersuri pentru ridicarea Monumentului Imnului de Stat, în Șcheii Brașovului

Biserica „Sfanta Treime“ din Şcheii Braşovului. Foto: CrestinOrtodox.roZiua de sâmbătă 6 septembrie va rămâne una cu o semnificație deosebită în istoria Brașovului. Biserica Ortodoxă Română, Mitropolia Ardealului, prin Parohia Sfânta Treime din Șcheii Brașovului, va semna cu Ordinul Militar Sf. Maria Creștin – Ortodox contractul de mandat, pentru ridicarea „Monumentului Imnului de stat al României”.

Bazele acestui monument se vor pune în Șcheii Brașovului, unde a răsunat prima dată cântecul revoluţionar „Deşteaptă-te, române!”.

Actualul Imn al României, „Deşteaptă-te române!”, a fost compus de Gheorghe Ucenescu – eminentul elev al lui Anton Pann, care era profesor la Biserica Sfânta Treime din Șchei  – fiind o melodie adaptată după cântecul popular „Din sânul maicii mele”. Versurile îi aparţin lui Andrei Mureşianu, „Casa Mureşenilor” fiind în zilele noastre „Muzeul Imnului Naţional”.

Alte articole:   Andreea Moldovan, despre orele de sport fără măști: Este păcat să compromiți tot efortul din școală

Protocolul de semnare va avea loc la Sediul Ordinului Sfintei Fecioare Maria, de pe strada Carpaților nr. 14, începând cu ora 15.00  , ocazie cu care se vor decora și persoanele care au contribuit la promovarea Ordinului. Nu în ultimul rând, de la ora 16.30, va avea loc și lansarea volumului „Terra – Planeta sufletelor rătăcite”  a generalului de brigadă în rezervă, Gheorghe Dragomir

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.