blog-logo

Tiroliană în Canionul 7 Scări, funcțională din septembrie

După ce anul trecut, Canionul „Şapte Scări“ (Masivul Piatra Mare) a fost reabilitat, iar scările şi pasarelele sunt acum din fier zincat, în vara acestui an a început construcţia unei tiroliene.
În prezent, sunt efectuate probe pentru ca din luna septembrie tiroliana să poată funcţiona pentru cei dornici de adrenalină.
„Lungimea tirolienei va fi de 2.174 de metri şi va fi construită din cabluri zincate din 15-17 tronsoane. Odată cu finalizarea acestei noi atracţii pentru turişti cred că numărul acestora va fi din ce în ce mai mare. Doar pe 1 şi 2 mai, Canionul «Şapte Scări» a fost vizitat de peste 2.000 de turişti. Oricum, pentru acest an am prognozat ca numărul de turişti care vor vizita Canionul «Şapte Scări» să ajungă la 25.000, dar este posibil ca prognoza noastră să fie depăşită. Sperăm ca turiştii care vizitează acest loc deosebit să păstreze tot ce s-a făcut acolo, să nu arunce gunoaie şi să protejeze mediul“, a a declarat Cristian Popa, reprezentantul Regiei Locale a Pădurilor Săcele.

Alte articole:   Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile se pot vaccina în etapa a II-a, fără programare
50 de lei, o coborâre cu tiroliana

Reprezentantul RPLP Săcele, Cristian Popa, ne-a declarat că pentru o coborâre cu tiroliana, este prevăzut preţul de 50 de lei.
Aflat în Masivul Piatra Mare, Canionul „Şapte Scări“ reprezintă nişte chei săpate în calcar, având o lungime de 160 de metri şi o diferenţă de nivel de 60 de metri, la o altitudine de 950 de metri. Defileul este format din şapte trepte între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele, şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări, afluent al răului Şipoaiei este crecut. În cuprinsul canionului există şapte cascade, cea mai înaltă fiind de 35 de metri.
Biletul de intrare în Canionul „Şapte Scări“ este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pentru grupurile organizate care trebuie să fie formate din cel puţin 10 persoane şi însoţite de ghid, preţul biletului este de 5 lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii.
Turiştii copii primesc la intrarea în canion echipament de protecţie şi siguranţă format din hamuri şi căşti pentru a-i feri de eventuale accidentări.
La Canionul „Şapte Scări“’ se ajunge din DN1 Bucureşti Braşov până la cabana Dâmbul Morii, apoi pe drum marcat cu bandă galbenă aproximativ o oră de mers. Dacă mijlocul de transport este trenul, se coboară la staţia Timişul de Jos, apoi până la cabana Dâmbul Morii, după care traseul marcat până la Canionul „Şapte Scări“.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate