blog-logo

Ghiozdanul cadou de la Primărie ajunge pe băncile a peste 1.900 de elevi din Braşov, pe 15 septembrie

Ghiozdanul cadou de la Primărie ajunge pe băncile a peste 1.900 de elevi din Braşov, pe 15 septembrie

Primul giozdan deschidere an scolarElevii de clasa I vor primi rechizite şi ghiozdane achiziţionate din bugetul municipiului Braşov şi în anul şcolar 2014 – 2015.

Pentru achiziţia rechizitelor pentru bobocii de clasa I din toate şcolile din municipiul Braşov, Consiliul Local a alocat suma de 150.000 de lei, dar atribuirea contractului prin licitaţie s-a făcut cu aproximativ 120.000 de lei, ţinând cont că au participat două firme.

„Primul ghiozdan este unul dintre programele prin care Primăria şi Consiliul Local Braşov vin în sprijinul elevilor din Braşov şi al familiilor lor, pentru a preveni sau scădea unele situaţii de dificultate cu care se confruntă familiile la început de an şi de a oferi acces la educaţie tuturor copiilor. Dincolo de acest program, alături de directorii de şcoli şi împreună cu Consiliul Local, am iniţiat şi proiectul privind acordarea gratuităţii pe transportul în comun, de asemenea pentru a reduce abandonul şcolar şi a veni şi în sprijinul părinţilor. Cred că dovedim prin aceste programe, care vin să completeze susţinerea financiară a Primăriei pentru şcoli prin investiţii şi reparaţii care se desfăşoară în fiecare an, că sprijinim şcoala şi că ne dorim elevi cât mai buni şi cât mai apropiaţi de oraşul în care învaţă”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Cum vor funcționa școlile din județul Brașov, de luni, 17 mai

Peste 1.900 de beneficiari

În acest an, vor primi „Primul ghiozdan” 1.911 elevi din clasele I, respectiv 961 de băieţi şi 950 de fete, în conformitate cu statisticile transmise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, faţă de 1.850, anul trecut. Pachetul conţine, pe lângă ghiozdan, caietelele speciale tip abecedar şi de matematică, câte două caiete tip I şi tip II, câte două caiete de matematică şi de desen, trei coperţi de carte şi şase coperţi pentru caiete, un penar, un stilou, zece creioane, un set de creioane colorate, un set de acuarele cu pensulă, două gume de şters, o riglă, o ascuţitoare, un set de beţişoare şi un tub de lipici.

Alte articole:   Florin Bucuțea, fiul satului care a transformat Dăișoara într-o minicapitală culturală a Brașovului

Lista de rechizite a fost întocmită încă de la începutul programului, potrivit unor normative aprobate prin hotărâre de Guvern, privind necesarul anual de rechizite pentru un elev de clasa întâi. Mariana Topoliceanu, şeful Direcţiei de Servicii Sociale din cadrul Primăriei a precizat că rechizitele vor fi livrate de firma care a câştigat licitaţia până în data de 3 septembrie, după care vor fi trimise şcolilor, astfel încât la 15 septembrie, toţi copiii din clasele I să găsească pe bănci „primul ghiozdan”.

Distribuie dacă îți place!
  1. Putina experienta am, in 1988 din 4 ianuarie pana in 4 mai am fost concetrat pentru amenajarea salii de aviatie a Muzeului Militar National. Dar stiu ca fabdiac Tractoru Brasov (IAR) a fost vanduta si este proprietate privata. Va fi foarte greu daca nu imposibil. Cine sa vrea muzeu al aviatiei, militarii nu, privatii nu..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate