Cum au evoluat lucrările de amenajare a canalizării în Stupini şi Timiş – Triaj

Cum au evoluat lucrările de amenajare a canalizării în Stupini şi Timiş – Triaj

Lucrari apa canalizare reteleProiectul de introducere a canalizării în cartierele Stupini şi Timiş – Triaj a avansat destul de mult în ultima perioadă, astfel că în cele două cartiere au fost montaţi deja 5,37 de km de reţea nouă. În Stupini s-a lucrat din martie şi până acum pe opt străzi, respectiv pe Lânii, Surlaşului, Oiţelor, Cavalului, Tâmplarilor, Dulgherilor şi Nicovalei, iar lucrările sunt definitivate în proporţie de 40%. În execuţie se află străzile Albinelor şi un tronson din strada Fagurelui, iar în perioada următoare se vor începe excavările pe ultimele patru străzi, Albinelor, Fagurelui (tronsoanele II şi III), Izvorului şi Calea Feldioarei. În total, au fost montate conducte pe o lungime de aproape 3,6 km, din totalul de aproape 11,500 prevăzut în proiect şi au fost realizate 111 racorduri din totalul de 413 prevăzut în proiect.

Aproape 20% din proiect finalizat în Timiş – Triaj

În cartierul Timiş-Triaj, lucrările au început în a doua jumătate a lunii februarie, iar până acum au fost executate în proporţie de 19,4 %. Sunt finalizate două segmente din strada Fundătura Hărmanului şi strada Filiaşi şi se lucrează pe alte două segmente de pe strada Fundătura Hărmanului, dar şi pe Timiş – Triaj, după care se va lucra pe ultimul segment al Fundăturii Hărmanului. În acest cartier a fost montată conductă de canalizare în lungime totală de 1,77 kilometri, din totalul de 5,5 kilometri, şi s-au realizat 52 de racorduri, din totalul de 285 prevăzute în proiect.

Alte articole:   Întreruperi de curent în trei localități din județul Brașov

 

Termenul de finalizare a lucrărilor din cele două cartiere este de 18 luni şi, potrivit constructorului, segmentele finalizate vor fi date în folosinţă doar la terminarea întregii investiţii. În paralel, se lucrează la modernizarea reţelei de apă potabilă din oraş, în cadrul aceluiaşi proiect derulat de Primpăria Braşov şi Compania Apa. În prezent, se desfăşoară lucrări pe străzile Stadionului, Bisericii Române, Griviţei, Astra şi Neptun.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Ciobotaru Gica 28 august 2014, 7:21 AM

  Oare pe cheltuiala cui se face aceasta lucrare, actuala conducta (noua) se aseaza mai sus decit cea veche, (care mereu se infunda) cine a facut proiectul ptr. Timis Triaj nu a tinut cont ca pe strada asta sunt locuinte cu un singur nivel si mai trebuie si cadere ptr. canalizare-scurgere, in final e o lucrare facuta ft. prost, dupa un proiect facut pe "genunchi" si poate deservi doar strada (apa fluviala) cind ploua, deci o fi lucrare noua dar e mai proasta ca aia veche, facuta acum cca' 60 ani!!!

  Reply
 2. Oare pe cheltuiala cui se face aceasta lucrare, actuala conducta (noua) se aseaza mai sus decit cea veche, (care mereu se infunda) cine a facut proiectul ptr. Timis Triaj nu a tinut cont ca pe strada asta sunt locuinte cu un singur nivel si mai trebuie si cadere ptr. canalizare-scurgere, in final e o lucrare facuta ft. prost, dupa un proiect facut pe „genunchi” si poate deservi doar strada (apa fluviala) cind ploua, deci o fi lucrare noua dar e mai proasta ca aia veche, facuta acum cca’ 60 ani!!!

  Reply
 3. Se lucreaza "haotic" macar ar trebui sa se tina cont de faptul ca totusi suntem in 2014…RUSINEEE

  Reply
 4. In Stupini nu este nevoie nici de canalizare, nici de apa potabila. Fiecare locuinta are fantana proprie si fosa septica. Nu avem nevoie de lucrari inutile, bani cheltuiti aiurea. Majoritatea stuparilor nu se vor racorda la aceste lucrari, repet inutile.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.