blog-logo

Concurenţă mare pentru reabilitarea Şcolii 12. Şapte firme şi-au depus oferta

Concurenţă mare pentru reabilitarea Şcolii 12. Şapte firme şi-au depus oferta

Scoala 12_foto Primaria Brasov_Andrei Paul 001 (1)Şapte firme şi-au depus oferta pentru lucrările de reabilitare a Corpului A al Şcolii Gimnazial nr. 12 de pe strada De Mijloc.

Costul estimat al lucrărilor a fost de 3,7 milioane de lei fără TVA, însă, ţinând cont de concurenţă, cel mai mic preţ oferit a fost de 2,7 milioane de lei, iar cel mai mare, de 3,7 milioane de lei. Majoritatea constructorilor care şi-au depus oferta sunt din Braşov, însă la licitaţie a participat şi o firmă din Slatina.

Ţinând cont că unitatea de învăţământ funcţionează într-o clădire istorică, pentru a i se păstra aspectul, în conformitate cu avizul eliberat de Direcţia de Cultură, constructorul are obligaţia să fotografieze întreaga clădire, iar apoi să treacă la decopertarea faţadei, montarea izolaţiei exterioare şi refacerea faţadei originale, inclusiv cu montarea de cărămizi aparente.

Alte articole:   Începe etapa a treia a Programului Rabla pentru electrocasnice

„Urmează perioada de evaluare a ofertelor, iar în maximum o lună preconizăm să încheiem contractul. Dacă totul merge bine, la sfârşitul lunii octombrie vor începe lucrările de reparaţii capitale. Aceste lucrări sunt necesare, dar şi foarte complexe, deoarece clădirea a fost construită în anul 1905, iar de atunci nu s-au mai făcut intervenţii majore, ci doar lucrări obişnuite de reparaţii şi întreţinere. Având în vedere că vizăm inclusiv partea de consolidare, am stabilit împreună cu conducerea şcolii ca în perioada lucrărilor, activitatea de învăţământ să se desfăşoare exclusiv în corpul de clădire de pe strada Şcolii”, a precizat primarul George Scripcaru.

Ce lucrări vor fi efectuate

Alte articole:   Măsurile de protecție din creșe, grădinițe și afterschool-uri vor fi relaxate

Pentru corpul şcolii, care este o clădire cu demisol, parter şi un etaj, sunt prevăzute lucrări de consolidare, înlocuire a ţiglei de pe acoperiş şi refacerea structurii acoperişului, recompartimentări, schimbarea tâmplăriei şi a sistemului de încălzire, refacere completă a finisajelor. Vor fi modernizate grupurile sanitare, iar pe două dintre niveluri vor fi amenajate două grupuri sanitare noi.

În privinţa sistemului de încălzire, vor fi desfiinţate sobele care funcţionau cu gaz şi vor fi înlocuite cu o instalaţie complet nouă, alimentată de o centrală termică proprie pe gaz, deoarece imobilul se află în zona istorică, unde nu există sistem centralizat de încălzire. Potrivit proiectului tehnic, lucrările vor include nu numai corpul de clădire, ci şi sala de sport. În cazul sălii de sport, sunt prevăzute lucrări de consolidare, reparaţii acoperiş, schimbare a tâmplăriei şi a instalaţiilor, refacerea finisajelor. Este prevăzută şi construcţia unor grupuri sanitare proprii, pe care imobilul nu le are în prezent. Ca şi în cazul clădirii principale, sala de sport va fi prevăzută cu centrală proprie, pe gaz.

Alte articole:   FOTO&VIDEO Doi urşi care au intrat în curtea unei pensiuni din Săcele şi nu au putut fi alungaţi, tranchilizaţi şi duşi în pădure

Şi sala de sport va intra într-un amplu proces de renovare, fiind prevăzută şi amenajarea unor toalete în incinta acesteia, urmând să fie montată şi o centrală termică sperată pentru această clădire.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate