blog-logo

Încasările hotelierilor brașoveni sunt derizorii

Încasările hotelierilor brașoveni sunt derizorii

hotel aroPrimele cinci companii hoteliere din judeţul Braşov, al doilea pol turistic din România după Capitală, au avut anul trecut afaceri cumulate de doar 74 milioane de lei, la jumătate faţă de cât face Radisson Blu, cel mai mare hotel de cinci stele după cifra de afaceri.

Braşovul atrage anual aproape 900.000 de turişti, dar cele 190 de firme din infrastructura hotelieră au afaceri totale de numai 184 milioane de lei (42 milioane de euro), un rezultat comparabil cu două-trei unităţi mari din Capitală, care arată încă o dată dezastrul din turismul „mare” din România.

Compania Alpin 2003, care controlează complexul hotelier de patru stele Alpin Resort Hotel din Poiana Braşov (150 de camere) şi apart-hotelul cu 114 apartamente din zonă, a terminat anul trecut cu afaceri de 30,2 milioane de lei (6,8 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

Alte articole:   Pătrașcu - FC Brașov, gaură neagră la buget. Ce investiții s-ar putea face cu banii alocați în fiecare sezon

Cele cinci cele mai importante companii hoteliere din Braşov sunt controlate de antreprenori locali, precum Ioan Neculaie (proprietarul Roman Braşov) sau Claudiu Aron, şi de SIF Transilvania, potrivit datelor Ziarului Financiar.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.