blog-logo

Ialomițianu, la masă cu Grapă: Vom susține reducerea CAS cu 5%

Ialomițianu, la masă cu Grapă: Vom susține reducerea CAS cu 5%

grapa ialomitianuDeputatul PDL Gheorghe Ialomițanu a susținut astăzi o conferință de presă alături de senatorul PNL Sebastian Grapă.

„ACL va susține în Parlament, săptămâna viitoare, reducerea CAS cu 5%. ACL a solicitat o sesiune extraordinară pentru discutarea acestui proiect de lege. Motivle sunt următoarele. Noi credem că această măsură va duce la crearea de noi locuri de muncă, iar din toate sondajele rezultă că principala problemă a  românilor o reprezintă găsirea unui loc de mincă. Pentru ca România să iasă din recesiune trebuie să se ia măsuri, iar una dintre acestea o reprezintă reducerea fiscalității pentru locurile de muncă. Din păcate, Guvernul Ponta, nu recunoșate că România a intrat în recesiune și ignoră realitatea cifrelor, confirmată de Eurostat”, a precizat Ialomițianu.

Alte articole:   Ministrul de Interne a prezentat Cartea electronică de identitate. Cum arată noul buletin

„Încă nu este foarte clar dacă în România a avut loc o creștere economică sau dacă suntem în recesiune. Nu este clar pentru angajații Institutului Național de Statistică, aceștia alegând să furnizeze, pe plan intern o serie de informații incomplete. Ceea ce a atras atenția a fost lipsa de concordanță cu datele furnizate de EUROSTAT, Jurnalul oficial de statistică al Uniunii Europene. Explicația domnului  Tudorel Andrei, directorul INS, este una ambiguă, lipsită de conținut și improprie unui profesionist. Pornind de la afirmația acestui domn, conform căreia Sunt multe definiții ale recesiunii acceptate de economiști mari. Nu aș vrea să intru asupra definirii conceptului de recesiuneaș vrea să știu care este definiția din literatura de specialitate pe care acest distins specialist o consideră corectă. Chiar dacă bazele teoretice ale statisticii în economie au suferit unele modificări, așa cum sugerează dl. Tudorel Andrei, valorile matematice au ramas aceleași: pozitive sau negative, plus sau minus! Sunt convins că majoritatea românilor au idee despre ceea ce presupune recesiunea. De asemenea, majoritatea investitorilor se declară îngrijorați la simpla menționare a conceptului de recesiune, fie ea și tehnică. Dar sunt și mai convins de faptul că prim-ministrul României, dl. Victor Ponta nu ar fi dorit să se discute de recesiune tocmai acum, înaintea campaniei electorale. Este un subiect fragil, chiar dacă unele cauze pot fi discutabile. România s-a mai aflat în recesiune tehnică pentru doi ani şi jumătate în perioada 2008-2011 şi a reintrat în recesiune tehnică la începutul anului 2012, reuşind să revină pe creştere până la finalul acelui an. Totuși, sunt optimist și consider că premisele sunt favorabile dezvoltării economiei și a mediului de afaceri, însă statisticile furnizate au un rol important în asigurarea stabilității”, a declarat la rândul lui senatorul Sebastian Grapă.

Alte articole:   Suplimentare de 400 de milioane de lei pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Vă aduceți aminte?

CITEȘTE ȘI: Instața a decis, Sebastian Grapă este… pamfletar!

grapa

grapa

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.