O femeie de 35 de kilograme cu handicap sever a murit, după ce a fost neglijată de fiul său

O femeie de 35 de kilograme cu handicap sever a murit, după ce a fost neglijată de fiul său

ambulanta accidentO femeie de 67 de ani din satul braşovean Feldioara, comuna Ucea, suferind de un handicap sever şi cântărind doar 35 de kilograme, a murit de foame şi din cauza bolii, după ce fiul ei, care trăia în aceeaşi locuinţă, a neglijat-o complet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov, Lidia Mailat, în 25 iulie, vecinii femeii au sesizat Primăria comunei Ucea, că o femeie de 67 de ani trăieşte subnutrită într-o locuinţă din satul Feldioara.

După sesizare, femeia, care suferea de handicap sever iar la vârsta de 67 de ani avea doar 35 de kilograme, a fost preluată de asistentul social din cadrul Primăriei Ucea şi internată în regim de urgenţă la un centru de bătrâni din localitatea Victoria, însă după două zile a murit.

 „Într-adevăr, la momentul preluării, femeia nu era îngrijită, era şi foarte bolnavă şi nu i se administra niciun tratament. .. Din păcate, după două zile de la preluare, femeia a murit, pe data de 27 iulie“, a declarat reprezentantul DGASPC Braşov, miercuri, pentru Mediafax.Vecinii spun că fiul bătrânei trăia în aceeaşi locuinţă cu aceasta, dar că nu o îngrijea, singurul venit fiind pensia de handicap a femeii.

Cheltuielile de înmormântare au fost suportate de Primărie deoarece fiul femeii nu are niciun venit.

Alte articole:   Incendiu la o hală, în Parcul Industrial Carfil

Poliţia nu a deschis nicio anchetă în acest caz deoarece, conform certificatului medico- legal, moartea femeii a survenit din cauza bolilor de care suferea.

„Deocamdată nu s-a depus nicio plângere din partea nimănui, iar certificatul medico-legal eliberat de medicul de familie specifică faptul că moartea femeii a fost din cauze naturale“, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap