blog-logo

Puchianu: Fuziunea la Brașov merge bine

Puchianu: Fuziunea la Brașov merge bine
Foto: Radu Coltea

Foto: Radu Coltea

Primvicepreședintele PDL, Dumitru Ioan Puchianu, spune că procesul de fuziune prin absorbție a Forței Civice de către PDL la nivelul Brașovului a fost finalizat și în proporție de 80% la nivel național, iar acolo unde nu s-au încheiat, este din cauza procedurilor groaie ale structurilor interne.

Luni s-au depus documentele de fuziune, în justiție, și pentru fuziunea PNL-PDL. „Din punct de vedere al deciziei politice, putem spune că suntem membri ai PNL, dar din punct de vedere juridic, până la o decizie în acest sens, suntem membri ai Alianței Creștin Liberale (ACL)”, a precizat Puchianu.

El a menționat că, în patru săptămâni, va fi încheiată perioada de integrare, pentru a începe „cu motoarele pregăite campania electorală”. Candidatul ACL la Președinția României urmează a fi anunțată luni.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

Traian Igaş, membru al Biroului Politic de Conducere al noului PNL, afirmă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că îl consideră peCătălin Predoiu cel mai potrivit prezidenţiabil.

„Cătălin Predoiu şi Klaus Iohannis sunt doi candidaţi redutabili, însă consider că tandemul Predoiu – preşedinte şi Iohannis – premier este cel mai potrivit. Cu toate acestea, în cazul nominalizării lui Klaus Iohannis pentru prezidenţiale, Cătălin Predoiu ar trebui să fie nominalizat pentru funcţia de premier”, susţine Igaş.

El precizează că în urma şedinţei de miercuri a ACL s-a stabilit că în 31 august va avea loc, la Iaşi, uniunea grupurilor parlamentare reunite ale Alianţei, iar în 5 şi 6 septembrie, la Braşov, este programată Liga aleşilor locali, la care vor fi prezenţi aproximativ 1.600 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene ai ACL.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate