blog-logo

FOTO Ambulatoriul modernizat de la Maternitate a fost dat în folosință

FOTO Ambulatoriul modernizat de la Maternitate a fost dat în folosință

ambulatoriu maternitate brasov9Începând de astăzi, medicii de la Maternitatea Brașov îşi reiau activitatea de ambulatoriu în vechile spaţii, care au fost complet modernizate.

Investiţia, intitulată ,,Modernizarea, reabilitarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate din cadrul ambulatoriliului Spitalului Clinic de Obstretică şi Ginecologie Braşov”, s-a ridicat la peste 2 milioane de lei, din care 1,7 milioane de lei a fost finanţarea nerambursabilă obţinută de Consiliul Judeţean Braşov prin Programul Operaţional Regional.

mihai pascu„Lucrările la Ambulatoriul de la Maternitate au însemnat atât partea de reabilitare, recompartimentare instalaţii şi curent, cât şi dotarea cu aparatură şi mobilier necesare funcţionării în condiţii optime a activităţii medicale”, a precizat Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Alte articole:   Primarul din Comăna, reținut după ce a amenințat cu moartea doi ofițeri de poliție

Mircea Preda, director Maternitate„Sperăm de asemenea să se înceapă reabilitarea  corpului vechi al Maternităţii, cu bani de la Banca Mondială de Investiţii. Sperăm ca într-o lună să se dea drumul la lucrări astfel încât anul viitor corpul vechi să fie complet modernizat”, a declarat dr. Mircea  Preda, managerul Maternităţii Braşov.
Cu această ocazie, au fost reabilitate grupurile sanitare, care au şi fost dotate cu banii de la Consiliul Judeţean, care a alocat în plus faţă de finanţarea  europeană o sumă de 28.000 de lei cu care au fost făcute scările exterioare de acces în ambulatoriu, intrarea principală, precum şi faţada. Consiliul Judeţean
a mai plătit 5.000 de euro pentru cumpărarea unei rampe de urcat.
mariana caju2„Consiliul Judeţean continuă politica de investiţii în sănătate. Astfel de investiţii s-au făcut şi la Spitalul de Copii, iar la Maternitate a fost cumpărată clădirea. Continuăm cu reabilitarea Corpului B al Spitalului Judeţean Braşov”, a spus Mariana Câju, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul
Consiliului Judeţean Braşov.

Alte articole:   Cătălin Nan (FNAP): Vocea părinților trebuie să ajungă la decidenții din instituțiile statului

Ambulatoriul modernizat deserveşte peste 300.000 de persoane, populaţia feminină de la nivelul întregului judeţ, precum şi din judeţele limitrofe.

După ce s-a finalizat renovarea, „au fost reabilitate cinci saloane si un salon nou va fi înfiinţat, cel de neonatologie. Proiectul este finanaţat prin Programul Operaţional Regional”, Luciana Cristea, managerul proiectului.

Distribuie dacă îți place!
  1. foarte bine….. chiar trebuia sa se faca ceva si in acea cladire
    Multumiri celor care au facut ca acest vis sa devina realitate.

    Reply
  2. felicitari Misule, foarte bine,dar,doamnelor/domnilor doctori,Spaga, Spaga cat mai e??!Nenorocitilor!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate