blog-logo

Balul sașilor la Cristian

Balul sașilor la Cristian

bal sasiMare bal mare la Cristian în acest weekend. Sașii plecați din Cristian în Germania își dau întânire, pentru al treilea an la rând, acasă.
Sărbătoarea se va desfășura la Căminul Cultural din Cristian, începând cu ora 10.30. Balul se va desfășura în „casă nouă”, căminul fiind zugră-vit în acest an, atât la interior, cât și la exterior, ferestrele au fost schimbate, monumentul istoric fiind refăcut păstrând arhitectura și materialele originale.
De asemenea, la Biserica Fotificată s-a finalizat montarea pavajului și urmează să fie montate lămpi ornamentale pentru asigurarea iluminatului ambiental și punere în valoarea a întregii zone.
Toată lumea se va întâlni la slujba oficiată la biserica fortificată din localitate, din Piața Libertății, iar de acolo întregul alai va pleca la Căminul Cultural, în frunte cu fanfara din Vulcan.
Sașii sunt organizați pe „nobării“ – grupuri de familii situate pe anumite străzi. Pe vremuri, ei veneau la bal cu mâncare tradițională săsească preparată acasă, dar, din cauză că au rămas foarte puțini la număr, s-a luat decizia ca meniul  special să fie pregătit direct la căminul cultural. Mai mult, va veni o formație de muzică tradițională săsească, Trupa Silver Star, formată din cristoloveni plecați în Germania, condusă de Marian Nan.
350 de persoane din Germania și Austria și-au confirmat prezența. Mulți dintre ei vin cu câteva zile înainte, fie la rude și prieteni sau la propriile case pe care le păstreză.
dragos serafim, primar Cristian„Sașii vor vedea că localitatea lor este la standarde europene. Se finalizează lucrările de asfaltare în Carterul Tineretului, pe o lungime de 4 km, lucrările de reparații la grădiniță de copii donată de sași comunătății, vor fi montate termonpane și se zugravesc fațadele, se fac lucrări de reparații și igienizare la cele două corpuri de clădiri la școala românească, se introducere apei pe DN 73B, până la intrarea în Ghimbav, se montează rețeaua de apă – canal pe drumul Vulcanului, aici urmând să se dezolte o zona rezidențială”, a precizat primarul Dragoș Serafim pentru newsbv.ro.

Alte articole:   Asociația Carpaterra lansează Geoparcul Carpaterra, primul din județul Brașov
RAT va asigura transportul cristolovenilor la Brașov

Primăria Cristian a comandat și a solicitat montarea a cinci stații de autobuz care asigura trasnportul între Cristian și Brașov, cu autobuze de la RAT Brașov, în cadrul programului de mobilitate urbană, pus la punct de Agenția Metropolitană, a mai precizat primarul Dragoș Serafim.
De asemenea, comuna a primit în acest an, de la Guvern, un microbuz școlar pentru elevii din cartierele mărginașe și pentru transportul elevilor navetiști la Brașov.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate