blog-logo

„Tun” economic cu lichidarea CET-ului. ANAF validează afacerea!?

„Tun” economic cu lichidarea CET-ului. ANAF validează afacerea!?

cet basov

După cum știe toată lumea, CET Brașov este în insolvență, cu un program de reorganizare juridică. Cel mai mare creditor este statul român, prin ANAF. Decizia luată prin planul de reorganizare a fost aceea de a se vinde tot ceea ce există acolo, adică 852.302 mp de teren, cu toate activele mobile și imobile.

Prima evaluare a fost făcută la aproximativ 50 de miloane de euro, de către lichidatorul judiciar Info Dip, suma de la care s-a plecat și scoaterea la licitație a CET-ului. Evident, nu s-a prezentat nimeni. Conform legii, s-a trecut la a doua etapă, iar prețul a fost scăzut la 36 de milioane de euro, și a apărut o ofertă de 28 de milioane de euro.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu propune iluminarea arhitecturală a Bisericii Buna Vestire

Interesant este faptul că ANAF-ul, ca principal creditor, și-a declinat competența în a accepta sau nu oferta, și a lăsat la latitudinea casei de insolvență (să apere interesele statului???), pe motiv că există o diferență prea mare între prețul cerut și oferta depusă. Astfel, Casa de insolvență Info Dip nu a luat în calcul oferta depusă și a scos din nou la licitație. Aceeași societate a depus ulterior o nouă ofertă, de 11,1 milioane de euro, cu TVA inclus…

„Adică, o societate comercială se pregătește să cumpere 85 ha cu capacități de producție și tot ce e acolo, cu fier vechi, cu zero lei, de fapt și de drept. Pentru că din punctul nostru de vedere, doar fierul aflat pe platformă valorează aproximativ 8-9 milioane de euro, iar TVA-ul se recuperează. Se ajunge în situația ca, de la 50 de milioane de euro, cât era oferta inițială, să se dea gratis. Cu atât mai mult cu cât acolo există capacități industrială funcționale, pompe, stații de transformare și altele. De aceea, cer public ANAF-ului să blocheze acest proces, ca principal creditor și reprezentant al statului. Pentru că iar avem de a face cu niște băieți deștepți care vin și cumpără o afacere, vând fierul vechi și rămân și cu terenul gratuit. Iar decizia de a se ajunge la această tranzacție s-a făcut și după consultarea cu Primăria, respectiv primarul George Scripcaru”, a declarat astăzi consilierul local PSD Răzvan Popa.

Alte articole:   Avertizare Salvamont Brașov: Schimbarea consistenței zăpezii crește riscul producerii unor accidente

În Planul Urbanistic General al municipiului Brașov, zona unde este terenul CET-ului este zonă industrială.

Conform surselor newsbv.ro, firma care a depus oferta vrea să construiască o centrală termică și electrică alimentată cu gaz, cu o putere instalată de 57,20 MWatti, din care energie electrică 57,04 MW și 49,18 MW energie termică. Investitia acestora este estimată la aproximativ 79 de milioane de euro. Pentru restul suprafetei de teren, firma își propune să amenajeze spatiul în scop comercial și ecologizarea acesteia conform normelor de mediu.

Distribuie dacă îți place!
 1. De cand e Razvan Popa expert in evaluarea fierului vechi?

  Reply
  • Afirmatia ca „din punctul nostru de vedere, doar fierul aflat pe platformă valorează aproximativ 8-9 milioane de euro, iar TVA-ul se recuperează“, arata foarte clar, pentru orice persoana care si-a luat Bac-ul si a trecut macar 5 minute pe la o ora de romana, ca evaluarea nu a fost facuta de Razvan Popa. Asa incit ironia dumneavoastra nu denota decit faptul ca aveti o unica si mare calitate, care de altfel v-a si propulsat in Consiliul Local: latraul primarului. Pardon, va rog sa ma scuzati, mai aveti o calitate: aveti o dexteritate impresionanta la lipt afise. Cu un consilier local atit de valoros, cu siguranta viata in Brasov va deveni si mai buna si mai frumoasa.
   PS: Inainte sa mai scuipati in jur, domnule Bangalau, ati face bine sa va uitati un pic in gradina proprie. Sau s-a dat deja startul in PDL la inscrierile pe urmatoarea lista cu candidati la Consiliul Local, iar principalul criteriu de selectie este cine injura mai tare in online contracandidatii politici?

   Reply
   • D-nul Razvan Popa nu face decat sa-si pregateasca terenul pentru 2016. Este intr-o continua campanie electorala si tot ce face este sa-i caute nod in papura Primarului George Scripcaru. De ce nu a iesit in presa sa ne spuna cati bani au venit de la Guvernul Ponta la Brasov? Sau de ce nu are un punct de vedere fata de declaratia sefului sau Constantin Nita conform careia toata usile de la Bucuresti sunt inchise pentru George Scripcaru?

    Reply
 2. Doamna Popa (Iolanda) este singura care-l sustine pe Razvan pe net .

  Reply
 3. Cătălin Manolache 23 iulie 2014, 9:18 PM

  Tiganii sunt buni la toate :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate