blog-logo

Contractele mituite de la CFR Brașov, „rezolvate“ de procurori cu un flagrant

Contractele mituite de la CFR Brașov, „rezolvate“ de procurori cu un flagrant

 

Foto: România Liberă

Foto: România Liberă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a anunțat astăzi că, la data de 22 iulie 2014, procurorii i-au prins în flagrant pe Sorin Răcășan, Victor Teodorescu, Alexandru Lorincz (liderul sindical de la CFR Marfă Brașov) şi Torok Eelemer, imediat după ce aceştia au primit de la un denunţător suma de 5.000 lei.

Răcășan, cu complicitatea celorlalţi inculpaţi, a pretins şi a primit de la denunţător, în perioada anterioară, mai multe sume de bani, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR MARFĂ” SA şi Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

Individul promitea că va rezolva mai multe contracte anterioare de vânzare-cumpărare de vagoane, precum şi încheierea unor contracte comerciale între unităţi ale societăţilor naţionale de căi ferate şi societăţi comerciale în numele cărora denunţătorul acţiona ca şi reprezentat de fapt.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

„Faţă de inculpaţii Răcășan Sorin (în calitate de autor) şi Teodorescu Victor, Lorincz Alexandru şi Torok Elemer (în calitate de complici), s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic de influenţă” prev.de art.291 alin.1 C.pen. rap.la art.6 din Legea nr.78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi „uz de fals” prev.de art.323 teza I C.pen., pentru că, la data de 22 iulie 2014, au primit de la denunţător suma de 5.000 lei în scopul mai sus arătat şi pentru că au predat denunţătorului un contract de vânzare-cumpărare încheiat la data de 19 iunie 2014 între Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR MARFĂ” SA şi SC ZEMTRUM PRIME SRL, cunoscând că acest contract este fals, în vederea producerii unor consecinţe juridice“, au precizat procurorii.

Cei Răcășan, Teodorescu i Lorincz au fost reţinuți pe o durată de 24 de ore, aceştia urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de Torok a fost luată de către procuror măsura controlului judiciar.

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

Actele de urmărire penală s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate acordat de către Serviciul  Român de Informaţii, Departamentul de Informaţii de Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Distribuie dacă îți place!
 1. Grea lovitură dată mafiei locale. 5000 de lei, șpagă. Superb.
  Până când nu facem rost de niște procurori mai de Doamne-ajută și mai puțin corupți decât demagogii ăștia, tot cu plevușcă de asta se va ține prima pagină, în vreme ce mafia politică își face liniștită de cap.

  Reply
 2. Lorincz este salariatul CFR Calatori Brasov,este lider de sindicat intradevar!

  Reply
 3. PROCURORI BRASOVENI CINSTITI? CINE CREDE ASTA ORI E PROST ORI NU E DIN BV.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate