blog-logo

Petre Roman: Hățișul de taxe și impozite este creat pentru susținerea statului și nu a economiei

Petre Roman: Hățișul de taxe și impozite este creat pentru susținerea statului și nu a economiei

petre roman2Deputatul PNL Petre Roman spune că este păguboasă confruntarea dintre oferta propagandistică demagogică către alegători și realitate, având în vedere că suntem deja în perioadă de precampanie electorală.

„În opinia mea, Guvernul susține că lucurile stau bine, că sunt elemente încurajatoare și că există un pic de creștere economică, iar investitorii străini spun că situația e pozitivă. Ei bine, economia reală este deprimată, avem o situație care este de represie, ca urmare crizei declanșate în 2007 și care la noi a ajuns în 2010, din care nu ne-am revenit”, a declarat astăzi Roman.

Deputatul liberal spune că realitatea este alta: avem lipsă gravă de locuri de muncă mai ales în rândul celor care au o situație materială precară, investitorii români, cei care duc în spinare milioanele de locuri de muncă, nu multinaționalele, „sunt în continuare într-o stare de sufocare, din lipsă de credite, din lipsă de perspectivă economică, nu au proiecte de care să se agațe pentru a continua și din cauza hățișului de taxe și impozite, care este așezat pentru susținerea statului și nu a economiei. Este sistemul clasic moștenit de la Ceaușescu, cel mai bun exemplu fiind creșterea accizei. Ei (guvernanții – n.a.) spun că nu a avut impact, ceea ce este evident o minciună. De exemplu, în cazul unui transportator mic, care are două mașini, care fac 500 km/zi, este vorba despre o sumă care afectează două locuri de muncă”.

Alte articole:   Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor nu mai trebuie trimis la Poliție

Petre Roman mai spune că, de când s-a instalat Guvernul Ponta, înainte de alegeri, pe revolta românilor împotriva măsurilor guvernelor puse de Traian Băsescu, nu s-a schimbat fundamental: „Din păcate, nu s-a schimbat nimic esențial. Și acest Guvern este 100% obedient față de programele convenite cu Fondul Monetar Internațional. FMI a aplaudat cu patru mâini creșterea accizei și a fost împotriva scăderii CAS cu 5% la angajator. Guvernul Ponta părea că această măsură, demult propusă de PNL, a supus-o Parlamentului, care a votat da, după care a venit o altă instituție – Autoritatea Financiară – care să spună că nu se poate. Această chestie este praf în ochii lumii, tipic pentru campania electorală: «Noi am propus, dar dacă nu s-a putut…»”.

Alte articole:   Atribuiri directe pentru parcările de reședință din municipiul Brașov. Acte necesare

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate