blog-logo

Petre Roman, despre cauza rupturii USL și plecarea lui Tăriceanu

Petre Roman, despre cauza rupturii USL și plecarea lui Tăriceanu

Petre RomanDeputatul PNL Petre Roman spune că a declarat în toate instanțele partidului, înaintea Congresului liberalilor, că toate proiectele politice nu le spun nimic românilor, pentru că sunt făcute pentru politicieni, pentru Johanis, pentru unul unul sau pentru altul.

„Dar ce le oferim noi oamenilor? De ce să credem că oamenii vor avea încredere în noi, să ne voteze. Credem oamenii că sunt o turmă?Din păcate nu s-a făcut nimic în acest sens. Nu s-a spus nimic ce vrem să facem pentru oameni”, a declarat astăzi Roman.

Roman recunoaște că vor exista unele probleme în privința fuziunii, dar spune că există voința de a face acest demers politic de ambele părți: „Dacă vrem să fim o alternativă viabilă la PSD, trebuie să le spunem oamenilor ce face. Dacă ne votați, vom face asta. Sunt favorabil ideii de unificare a dreptei și pentru intrarea în PPE, pentru a avea o influență semnificativă acolo unde există influența și puterea, dar sunt nemulțumit că nu le propunem oamenilor ceva”.

Alte articole:   Licitație pentru reparația unui pod între Brașov și Făgăraș, pe DN1

„USL a dat semne că eșuează în momentul în care nu a reușit să îl elimine pe Băsescu. Chestiunea nu a fost jucată politic în forță , până la capăt. Dacă Băsescu era dat la o parte, cum era voința enormă în România, ruptura USL nu mai avea loc”, este de părere deputatul liberal.

Pe de altă parte, Roman crede că ruptura creată de Călin Popescu Tăriceanu este nefericită, în contextul în care omul cu care se lupta, Crin Antonescu nu mai este: „Mult mai normal, corect, moral, era să ducă bătălia în interiorul partidului. Este o pierdere, o hemoragie deloc neglijabilă. S-a vorbit de 27 de parlamentari, nu toți din PNL, dar nici nu cred că există vreun pericol în ce privește funcționarea, cu atât existența PNL, dacă va exista fuziunea cu PDL”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate