blog-logo

Râşnovul va organiza în 2015 o nouă Cupă Mondială la sărituri cu schiurile pentru fete

Râşnovul va organiza în 2015 o nouă Cupă Mondială la sărituri cu schiurile pentru fete

schi sarituriS-a confirmat oficial că Federaţia Internaţională de Schi-Biatlon a acordat Râşnovului dreptul de a organiza Cupa Mondială pentru fete la sărituri cu schiurile şi în sezonul viitor, în perioada 7-8 februarie 2015.

La ediţia de anul acesta al CM de sărituri cu schiurile, Râşnovul a atras un număr mare de spectatori şi interesul media, fapt observat şi de reprezentanta FIS, Chika Yoshida, care a lăudat oficialităţile de la Râşnov într-un comunicat postat pe site-ul federaţiei internaţionale.

„Am avut două locaţii în premieră în circuitul Cupei Mondiale, Rusia şi România (Râşnov). Ambele evenimente au adus un număr mare de spectatori, iar interesul media a fost crescut. A fost o atmosferă frumpasă, precum la etapele disputate în Slovenia şi Japonia”, a afirmat Chika Yoshida.

Alte articole:   13 urși au fost prinși și relocați din orașul Brașov, în 3 ani

La şedinţa FIS din septembrie, România ar putea primi confirmarea pentru o nouă competiţie de top – Grand Prix de vară la masculin. De asemenea, pentru sezonul 2016 se va încerca aducerea unui Campionat Mondial de Biatlon la juniori sau a unui Campionat Mondial de juniori la proba nordică, ceea ce ar presupune o colaborare între bazele sportive din Râşnov, Cheile Grădiştei şi Predeal.

Oficialii Federaţiei Române de Schi-Biatlon au anunţat că pentru 2017 Râşnovul va candida la organizarea  unui concurs masculin de Grand Prix de vară. După cum declara Puiu Gaspar, oficialul FRSB, există doar patru astfel de întreceri, ceea ce presupune că la startul competiţiei din România se vor afla cei mai buni săritori din lume.

Alte articole:   SPCLEP Făgăraș: Întârzieri la eliberarea actelor de identitate

Organizarea tuturor acestor competiţii îi determină pe cei care administrează oraşul Râşnov la dezvoltarea bazei sportive de pe Valea Cărbunării: „Este foarte important să ne dezvoltăm, pentru astfel devenim mult mai interesanţi pentru competiţiile internaţionale. Vrem să construim o trambulină K120, lucrăm la proiect şi discutăm cu partenerii noştri privaţi, care ne-au susţinut pentru demararea proiectului olimpic pentru săriturile cu schiurile de la Râşnov. Sperăm ca ei să finanţeze realizarea proiectului pentru K120, iar pentru construirea trambulinei să obţinem fonduri europene nerambursabile. Ca primărie, noi susţinem de la bugetul local practicarea unui sport naţional, şi ar fi bine ca autorităţile centrale să sprijine mai mult aceste discipline sportive”, a declarat Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate