PDL vrea comisie de anchetă pentru scandalul facturilor umflate la energie electrică

PDL vrea comisie de anchetă pentru scandalul facturilor umflate la energie electrică

nicolae vlad popaSenatorul PDL Nicolae Vlad Popa a declarat, astăzi, că speră să se înființeze o comisie de anchetă la nivelul Parlamentului, având în vedere scandalul facturilor umflate de la Enel, în care este afectată populația, el considerând că inclusiv zona Brașovului trebuie să intre în atenția comisiei.

„Mă întreb de ce actulul ministru al Economiei, fost ministru al Energiei, Constantin Niță – președintele PSD Brașov, nu a făcut publică poziția sa, pentru că toate aceste încărcări de facturi, privind acele ajutoare care se dau pentru energii regenerabile au fost mărite pe facturile cetățenilor, existând un prejudicu de câteva milioane bune în buzunarele românilor. Este în atribuțiile Ministerului Economiei să vină cu precizări asupra acestui subiect”, a precizat Popa.

Senatorul PDL spune că și primul ministru trebuie să lămurească o problemă – cum vor fi despăgubiți cetățenii, pentru că este o problemă guvernamentală.

„Cred că se gândește că fiecare cetățean trebuie să dea în judecată Enel, să plătească fiecare o expertiză care să ateste cât a plătit în plus, expertiză care poate costa mai mult decât are de recuperat fiecare în parte. Este o tăcere nejustificată în zona puterii și vă aduc aminte promisiunile premierului și ale ministrului Energiei, care spuneau că se va reduce prețul energiei electrice și noi ne vom bucura și vom exulta din cauza stării bugetului familial. Nu cred că tăcerea e o soluție, iar cei responsabili trebuie să răspundă”, a concluzionat Popa.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap