Încă un milion de euro pentru Aeroportul de la Ghimbav

Încă un milion de euro pentru Aeroportul de la Ghimbav
foto: plaiuriromanesti.blogspot.com

foto: plaiuriromanesti.blogspot.com

Orașul Ghimbav a solicitat 4,5 milioane de lei (1 milion de euro) din fondul de rezervă al județului, care este de 11 milioane de lei, pentru a-și achita contribuția la construcția pistei Aeroportului Internațional de la Ghimbav.

La propunerea vicepreședintelui Consilului Județean, Mihai Pascu, plenul a decis virarea acestei sume din fondul de rezervă în bugetul Consiliului Județean pentru a putea fi cheltuiți cu această destinație, fără a mai fi virați Ghimbavului.

Se dă drumul la licitație pentru următoare etapă

„Am aprobat acest transfer de bani pentru că nu am primit niciun ajutor de la bugetul consolidat al statului pentru acest obiectiv, iar fondul de rezervă poate fi folosit în astfel de situații de excepție. Până la finele lunii liulie constructorul a promis că va definitiva lucrările și vom demara licitația pentru canalizare și suprafețele de mișcare aeroportuară – practic sunt două piste mai mici, conexe pistei principale”, a declarat Mihai Pascu.

Alte articole:   Spania, exclusă din zona galbenă. Olanda și Egipt, măsuri suplimentare pentru români

Pe de altă parte, consilierul județean Ionel Fliundra a precizat că orașul Ghimbav are o datorie de 800.000 de euro pentru construcția aeroportului, care sunt blocați în bugetul localității. Președintele CJ, Aristotel Căncescu, a epxlicat că această sumă este destinată pentru acoperirera despăgubirilor solicitate de o societate privată, pentru balastiera care funcționa pe terenul aeroportului: „Am propus ca, dacă Primăria Ghimbav pierde acest proces, să plătim noi din bugetul județului aceste despăgubiri, și să deblocăm acum banii din bugetul Ghimbavului”.

Tot la inițiativa lui Fliundra, Consiliul Județean a înființat o comisie din cinci memebri care să verifice situația pe teren în privința acestei balastiere: „Despăgubirile solicitate sunt imense, în contextul în care se solicită bani și pentru stocurile de materiale, iar eu am fost deja la fața locului, iar acestea nu există în realitate”.

Alte articole:   Brașovul, în scenariul “galben” pentru deschiderea școlilor. Ce presupune acesta
Pascu a plecat în China după investitori

După ședința de plen de ieri, vicepreședintele Consiliului Județean Mihai Pascu a plecat într-o delegație condusă de ministrul Economiei, Constantin Niță, în China.

„Avem o  oportunitate foarte mare ca, împreună cu domnul Niță, să facem lobby în rândul oamenilor de afaceri chinezi și să găsim finanțare pentru finalizarea într-un termen cât mai scurt a lucrărilor la Aeroprotul internațional de la Ghimbav. Sper din tot sufletul să venim cu vești cât mai buune din China“, a declarat pentru newsbv.ro Mihai Pascu.

Pascu este persoana potrivită pentru această delegație. El a lansat anul trecut cartea „China – Particularități ale ridicării unei superputeri”, o lucrare științifică de amploare care valorifică o documentare desfășurată pe parcursul a cinci ani. Lucrarea are la bază teza de doctorat pe care autorul a elaborat-o în această perioadă. Mihai Pascu își propune să răspundă cu argumente pro și contra la întrebarea: este China o superputere mondială?

Alte articole:   Încă două persoane infectate cu coronavirus la Primăria Sânpetru. Viceprimarul, una dintre ele

„Tematica este destul de provocatoare, datorită faptului că astăzi China, această țară cu potențial fantastic, învârte practic economia lumii. China este recunoscută ca motorul de dezvoltare și de relansare economică atât a țărilor puternic industrializate, cât și a celorlalte state. În această carte analizez în mod științific dacă China poate astăzi să spere la statutul de superputere mondială. Analiza este realizată din punct de vedere economic, militar, geostrategic și nu în ultimul rând demografic, având în vedere că este vorba de țara cu cea mai mare populație de pe glob”, spune Mihai Pascu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate