blog-logo

VIDEO Război total la Roman SA

VIDEO Război total la Roman SA

Roman SADe două zile ograda societății Roman SA a ajuns mai în glumă, mai în serios, un teatru de război, între oamenii de pază și muncitorii din uzină, pe de o aprte, și reprezentanții Asociației Pro Roman, reprezentată de omul de afaceri Ioan Olaru, și ai micilor acționari, reprezentați de Mircea Sevaciuc.

Și ieri și astăzi, mașini de Poliție și ale Jandarmeriei au staționat în fața intrării principale ale uzinei, trupele de intervenție rapidă fiind pregătite dacă lucrurile degenerează, cum s-a întâmplat vineri.

Vineri a început ziua cu ameninţări, busculade şi lovituri la poarta uzinei Roman. Au sărit la bătaie  oamenii afaceristului lui Ioan Neculaie, care a căpușat și a băgat în faliment uzina, iar acum nu se lasă, deși există o sentință definitivă a instanței, să elibereze uzina de unde încă mai vrea să tiae fier vechi.

Alte articole:   5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

Ordinele lui Neculaie au fost clare: trebuie opriți prin orice mijloace, inclusiv prin forță, orice reprezentant al noului proprietar. Scandalul a fost pe măsura intereselor lui Neculaie. Doar venirea rapidă a polițiștilor și a jandarmilor a calmat spiritele.

La un moment dat, a venit și Ioan Olaru la uzină, după incident. El susține că tot ce dorește este inventarierea halellor de producţie care îi aparţin, conform sentinței definitive şi executorie a instanţei. Circula a fost de nedescris. Oamenii lui Neculaie țipau ca istericii și au chemat mucntiroii din uzină, înarmați cu răngi, să-i dea afară din societate pe oamenii lui Olaru.

În cele din urmă, un comitet al proprietarilor de drept a intrat în uzină, iar peste noapte au rămas în societate, în sala de Consiliu, Mircea Sevaciuc și un bodyguard din partea lui Olaru. Li s-a spus răspicat că dacă vor să mănânce, să iasă din uzină, dar înapoi nu mai au ce căuta.

Alte articole:   Expoziție documentară la Aula Sergiu T. Chiriacescu

„Nu m-au speriat comuniștii în 15 noiembrie 1987 când am ieșit în stradă, nici securiștii pe urmă, nu mă sperie nici Neculaie cu toate gorilele lui. De aici mă scot cu forța doar cu picioarele înainte“, a declarat pentru newsbv.ro Mircea Sevaciuc.

În cele din urmă, lucurile s-au calmat pentru moment, reprezentanții lui Neculaie promițând că luni dimineață vor permite acfcesul comisiei de inventariei, formată din șapte peroane, al cărei președinte este Mircea Sevaciuc, acesta din urmă părăsine și el platforma de la Roman SA.


Distribuie dacă îți place!
 1. Daca cineva ar dori sa faca dreptate, ar trebui anulata/retrasa HG-ul cu care initial uzina a fost data pe mana clientelei mafiote a PDSR/PSD.
  Nici aia n-au ce cauta in uzina.
  Dar Ponta il vede pe Nastase ca mentor si model de urmat.

  Toate daunele ar trebui recuperate prin instanta de la Nastase & Co, PSD, PSD Brasov, Neculaie, Olaru si toti ceilati implicati.
  Este vorba despre un bun public, si prescrierea faptelor penale nu se pune.

  Reply
 2. Ce vorbesti domnule?! Ai uitat ca, de zece ani, este vorba de o afacere pedelista? PDL, cu primarul Scriparu in frunte, a savarsit o serie de ilegalitati penale, pe care justitia refuza sa le finalizeze in instante. Ca dovada, n-ai decat sa verifici listele candidattilor din alegerile parlamentare din 2008, in care Neculaie a facut o incercare nereusita pentru a-si obtine o imunitate de senator PDL.
  Mizeria cea mare este insa alta. Aveti la Brasov Asociatia 15 Noiembrie, al carui presedinte a candidat si el, alaturi de Neculaie, dar pentru un post de parlamentar. Astfel, Asociatia s-a aliat cu asasinul economic, sub umbrela PDL, pentru a o duce membrii bine (primesc si acum indemnizatii ca ale revolutionarilor, doar ca revolutionarii, pentru ca au protestat impotriva lui Basescu, nu le mai primesc) si patronul impreuna cu PDL-ul si mai bine. A fost o alianta a jafului: pedelistii, cu mana lui Neculaie, au jefuit uzina, iar fostii revoltati din 1989 si-au incasat argintii tradarii. Brasovul a devenit un oras al rusinii prin aceast abominabil melanj mafiot dintre politic si societatea civila locala. Probabil nu toata societatea civila locala, dar simbolul 15 noiembrie a fost transformat in hartie igienica chiar de catre cei care l-au creat candva.

  P.S. Fostul deputat Postolachi, presedintele Asociatiei 15 Noiembrie, a votat taieri de pensii, salarii si indemnizatii la nivelul intregii tari, nu numai pentru brasoveni si e tot la conducerea asociatiei. De aceea sustin ca fostii revoltati din 1987 au tradat romanii. Pentru pumnul de arginti lunar au scuipat pe trecutul si pe onoarea lor. Au devenit o rusine nationala.

  Reply
 3. Ala care urla ca la balamuc e nepotul lui Niciolaie, pardon Neculaie, pe numele lui Barna Stefan Lucian. De cativa ani e directorul hotelului Piatra Mare din Poiana Brasov, unde-si snopeste in bataie colegii si subalternii care nu-i canta-n struna. Un redus la cap, ca si unchiul lui drag! Barna e o replica reusita, in miniatura, a Criminalului Industriei Brasovene. Doi salbatici – o singura destinatie. Ei nu merita sa se intoarca acasa, la Codlea. Le trebuie o lunga vacanta la Miercurea Ciuc, la Penitenciar

  Reply
 4. Neculaie la pușcărie!!! Un om care a omorât oameni in uzina de autocamioane Brasov!!!! Ce fac procurorii, dorm? Jos labele de pe uzina, nemernicule!!!! Mars la parnaie!

  Reply
 5. Soarecii politici din Brasov de ce tac, de ce nu iau atitudine impotriva lui I.N. – groparul unui adevarat oras in oras cum a fost UAB? LASILOR!!!!!!! Costica Nita, sau Costica Pateu, i-a pus in farfurie fabrica acestui asasin economic. Blestemele sa-i loveasca pe toti! Au disturs destine, familii, oameni.

  Reply
 6. Pe Nicolae tre sa l mănânce Pușcăria! Un vagabond, nu om de afaceri. Rușine sa si spună om de afaceri!!!! Țiriac atunci ce i? Nicolae e un tepar si un om de paie

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.