blog-logo

Polițiștii brașoveni au accesat fonduri nerambursabile de 168.763 de euro

Polițiștii brașoveni au accesat fonduri nerambursabile de 168.763 de euro

politia brasovInspectoratul de Poliție Județean Brașov implementează două proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă,în valoare totală  de 168.763 de euro. Proiectele sunt impementate de polițiștii Compartimentului Relații Internaționale din cadrul  I.P.J. Brașov.

Primul proiect, Fraud investigations in Brasov County with professional software and equipment (Echipamente și softuri profesionale pentru investigarea fraudelor în județul Brașov), are ca obiectiv general îmbunătățirea activității de investigare și probare a infracțiunilor de producere și comerț ilegal de alcool, tutun și produse agricole.

Valoarea totală a proiectului este de  141.143,77 euro, contribuția UE fiind de 50% din costuri fără TVA. În cadrul acestui proiect vor fi achiziționate echipamente tehnice de analiză a evidenţelor digitale, laptop-uri, imprimante multifuncționale, calculatoare, aparate foto și camere video.

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

Celălalt proiect, Fraud investigations in Brasov County with specialised trained dogs (Investigarea fraudelor cu ajutorul câinilor specializați în județul Brașov), are ca obiectiv general îmbunătățirea activității de investigare și probare a infracțiunilor de producere și comerț ilegal de tutun.

Valoarea totală a proiectului este de  27.619,68 euro, contribuția UE fiind de 50% din costuri, fără TVA. În cadrul acestui proiect va fi amenajat, la sediul I.P.J.Brașov, un adăpost și  spațiu de antrenament pentru un câine dresat în detectarea tutunului și se vor achiziționa echipamente de protecție și obiecte speciale pentru antrenamentul câinelui, precum și un mijloc de transport auto prevăzut cu spațiu special amenajat pentru câini.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Câinele specializat în detectarea tutunului se află în prezent la Centrul Chinologic din Sibiu al Poliției Române, urmând să fie adus în unitatea de la Brașov după finalizarea perioadei de dresaj. Structurile beneficiare ale proiectelor, care vor fi implementate până la sfârșitul anului 2014, sunt Serviciul de Investigare Fraude și Serviciul Criminalistic. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.