blog-logo

Ce se întâmplă cu alianțele politice la Brașov? Ce spun cei de la PNL, PDL, PSD și PC

Ce se întâmplă cu alianțele politice la Brașov? Ce spun cei de la PNL, PDL, PSD și PC

semn-de-intrebareFuziunea PDL cu PNL, USL care la Brașov există cel puțin la nivel declarativ, modul cum vor colabora aleșii brașovenilor în plan local pare să fie principala temă de interes politic pentru omul de rând.

Pentru că, după cum am văzut, alianțele politice se fac și se desfac, cei care se înjurau acum își dau mâna, iar cei care vâsleau împreună în aceeași barcă, acum se împroașcă cu noroi.

Iată cum cred că vor elua lucrurile la Brașov politicienii locali.

„Vom vedea decizia celor din USL, respectiv a PNL-ului. Oricum la Brașov sunt încă în USL, iar în perioada următoare vom vedea exact decizia liberalilor, ce își doresc cu adevărat. Deocamdată nu se știe cine cu cine fuzionează. Este treaba lor”, a declarat pentru newsbv.ro președintele PC Brașov, deputatul Ion Diniță.

„Din punctul meu de vedere, niciodată nu am colaborat cu partide, ci cu oameni. Vom colabora cu oricine sprijină cele două mari proiecte ale Brașovului, construirea Aeroportului și a unui nou Spital Județean. Dacă se supără PSD și pleacă, e treaba lor”, spune senatorul PNL  Sebastian Grapă.

Alte articole:   Accident pe DN1, la intrare în Codlea

„În primul rând, din punctul meu de vedere, nu vreau să mă exprim ce fac alte partide, însă atât timp cât la nivelul Brașovului toată lumea a făcut eforturi ca să funcționeze USL, pentru că am dat dovadă că a putut să funcționeze bine, așteptăm să vedem decizia pe care o vor lua la nivel național. Eu chiar mi-aș dori, și am avut o discuție la nivelul partidului, să continuăm colaborarea în plan local. Noi vrem și ne dorim acest lucru, dar dacă nu vor, noi știm ce avem de făcut în continuare și mergem înainte”, ne-a declarat viceprimarul Răzvan Popa (PSD).

„Fuziunea, după părerea mea, este mai bine să o facem de anul viitor. Românii sunt un popor de italieni, la noi nu țin alianțele, de aceea cred că o fuziune este cel mai bine să o facem anul viitor. Cel mai bine cotat în sondaje este Klaus Johannis și cred că el va fi persoana desemnată drept candidat unic al dreptei la președinție”, spune președintele PNL Brașov, Aristotel Căncescu.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

„Este un moment istoric, un pas important în unificarea dreptei, de fapt în construcția unei formațiuni puternice de centru-dreapta în România. Am participat și am spus și public că soluția este un partid politic de centru-dreapta, care să cuprindă formațiunile de la vremea respectivă declarate de centru-dreapta. Și, într-adevar, Alianța DA de la acea vreme, s-a creat ca un prim pas in fuziunea celor două partide. Din păcate, lucrurile s-au deteriorat la un moment dat. Iar vinovat la vremea respectivă a fost dl. Tăriceanu, la vremea respectivă, ajuns președinte al partidului in urma unor înțelegeri și nu pe o sustinere efectivă a conducerii partidului. Singura soluție de a te împotrivi continuatorului fostului partid comunist, care azi e PSD, este o structură de centru dreapta. De aceea azi construim în pași, temeinic, un partid extrem de puternic, dacă studiem rezultatele sondajelor. Rezultatul alegerilor a împărțit apele, a clarificat o situație care poate fi extrem de periculoasă pentru România. Vor fi grupuri de lucru, de jos începând, de la nivel județean, municipii, organizații locale, să se negocieze, să se înțeleagă, să se împartă niște atribuții, fără nicun fel de orgolii și obsesii. Eu vă spun că există nu doar mintea românului de pe urmă, ci și oameni de stat care înțeleg care este pericolul PSD. Deocamdată aceast proces începe cu partidele importante de dreapta din România. În plan local, deși pot fi considerat subiectiv, pentru că am fost zece ani președintele PNL BRașov, dacă această decizie se va lua la nivelul congreselor celor doua partide, se va face cu siguranță, chiar dacă vor fi oameni care se supără sau abandonează proiectul. Întotdeauna există, cum se spune în popor, un Gică-contra”, spune senatorul PDL Nicolae Vlad Popa.

Distribuie dacă îți place!
  1. Bebe: „Românii sunt un popor de italieni, la noi nu țin alianțele, …”

    1. Romanii nu sunt un popor de italieni, n-au nicio treaba cu latinitatea, italienii. Mai mult aduc cu slavii…, din toate punctele de vedere.
    2. „… la noi nu tin alientele”…” Corect asa e: tradarea, printre altele, este intiparat adinc in profilul genetic dimbovitean.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate