blog-logo

Primăria Codlea se împrumută de 19,63 de milioane de lei pentru a construi bazinul de înot de la Maial

Primăria Codlea se împrumută de 19,63 de milioane de lei pentru a construi bazinul de înot de la Maial

baza sportiva maial codlea4Primăria Codlea a reluat procedurile pentru contractarea unui credit în vederea amenajării unui bazin de înot în oraş, proiect vehiculat de mai mulţi ani. Edilii au mai avut o tentativă de a obţine acest împrumut şi în luna februarie, numai că procedura nu a fost dusă la bun sfârşit. „Şi la licitaţia lansată în februarie am avut două bănci interesate să ne acorde împrumutul, numai că au venit pe ultima sută de metri, ne-au mai cerut nişte clarificări, iar termenul de depunere a ofertelor a fost depăşit, ţinând cont că în vederea acordării creditului aveau nevoie de aprobări de la nivel central, care au durat o perioadă mai îndelungată. Cred că la această licitaţie vom avea cel puţin trei oferte”, ne-a spus primarul Cătălin Muntean.

Alte articole:   Scumpiri în lanț la alimente, în 2022. Crește și tariful de transport la energia electrică, de la 1 ianuarie

11,38 de milioane de lei, doar dobânzile

Primăria speră să obţină în urma lansării acestei noi licitaţii un credit în valoare de 19.636.429 lei (2,57 de milioane de euro), care să fie rambursat pe o perioadă de zece ani. Valoarea estimată a achiziţiei însă este de 11,38 de milioane de lei, la care se adaugă comisioanele  de aproximativ un milion de lei şi dobânzile, de 10,3 milioane de lei. Ofertele de la bănci sunt aşteptate până în data de 17 iulie, urmând ca până pe 23 iulie acestea să fie evaluate. Banii ar urma să fie folosiţi pentru amenajarea bazinului de înot din zona Maial, care face parte dintr-un proiect mai complex,  respectiv de amenajare a unei baze sportive. Aceasta vizează amenajarea unei săli de sport cu 1.000 de locuri, un teren cu dimensiunile necesare pentru a putea găzdui jocuri de handbal, minifotbal, volei şi baschet, plus două terenuri de tenis. În partea exterioară, neacoperită, este proiectat şi un teren de fotbal înconjurat de o pistă de atletism cu patru culoare şi o tribună cu capacitatea de 4.000 de locuri, dar şi o capacitate de cazare, cu 50 de locuri, spaţii de alimentaţie publică, comerţ şi o parcare de 63 de locuri.

Distribuie dacă îți place!
 1. foarte frumos, s-au terminat cumva amenajarile si reparatiile strazilor, conductelor de apa, etc. din oras si nu mai este altceva de facut???

  Reply
 2. si daca este sa il intrebam cine da banii inapoi……………….????????

  Reply
 3. pai este clar ca nu cei care-i cheltuiesc …..

  Reply
 4. ideea este super….dar nu s-a stricat, si nu se strica multe locuri din natura???mai trebuie sa "cada" si zona maialului???

  Reply
 5. nu cred ca il intereseaza pe primar natura ci doar banii

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate