blog-logo

Moțiune de cenzură – Proba de stres

Moțiune de cenzură – Proba de stres

petre romanBătălia care angajează un prim-ministru e cea pentru o mai bună economie, iar nu pentru imagine.

Politica economică a guvernului Ponta este ghidată și chiar se rezumă la lozinca permanentă a Răului săvârșit de regimul Băsescu. Deși răul săvârșit de acest regim a fost într-adevăr mare iar consecințele sale dure s-au resimțit în economia reală și prin urmare în viața a milioane de români, bătălia cu regimul Băsescu nu înseamnă automat o politică economică de relansare a economiei reale.

”Vă salvăm de Băsescu și deci salvăm România” nu e o propoziție economică ci doar politică. Bunăstarea promisă nu are cum să vină doar din restabilirea încrederii piețelor financiare. Asta nu s-a întâmplat nicăieri, nici în Europa și nici măcar în SUA. Iar măsurile sălbatice de austeritate impuse de Traian Băsescu au fost mai degrabă pe placul piețelor financiare reprezentate înainte de toate de FMI.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Afirmarea permanentă de către guvernul Ponta a obedienței față de FMI fără politici economice de stimulare a economiei reale românești nu poate fi considerată o guvernare competentă în materie economică căci starea socială de lipsă acută de locuri de muncă, de salarii minime ale unei supraviețuiri umilitoare pentru milioane de români, de tineri nevoiți să accepte mari sacrificii pentru a studia și a se ridica profesional este realitatea evidentă a României de azi. Din păcate și guvernul Ponta își centrează eforturile și interesul său pe deficitele bugetare iar nu pe muncă, întreprindere și locuri de muncă. Deși afirmă că e de stânga! O guvernare nu e obligatoriu aventuristă dacă își asumă curajul reformelor de adâncime prin care se pornesc mii de motoare economice în întreprinderile mai mici sau mai mari românești și descătușează creditarea economiei înghețată de mai bine de patru ani consecutivi.

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

Se poate să nu te pui rău cu piețele financiare, ce oricum domină lumea reală (lumea capitalistă) și totodată să stimulezi economia națională iar nu doar cea supranațională? Da, se poate. Dar nu cu lozinca “Mândri că suntem români” ci chiar  invers, anume, suntem români și avem dreptul să ne mândrim cu ceea ce realizăm. Dar nu avem astăzi elemente solide pentru ca să vorbim de un guvern Ponta curajos și reformist. Întotdeauna e nevoie de un echilibru între creatori și consumatori însă atunci când nu ai nici consumatori, ei fiind prea strâmtorați cu banii, nici creatori, ei fiind sufocați de impozite, taxe și lipsa accesului la credite, atunci trebuie curaj și reforme. Adică este timpul politicilor liberale.

Alte articole:   Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, „tigaie” picantă

Singurul tratament al sărăciei din țara noastră e crearea abundenței provenită din economia reală iar nu redistribuirea lipsurilor și deficitelor.

Pentru asta e nevoie de curaj, competență și bineînțeles de cinste. Deocamdată, fiindcă nu le avem, e utilă moțiunea de cenzură.

  • Petre Roman, 
  • deputat PNL de Brașov
Distribuie dacă îți place!
  1. Sefule ai daramat toata Romania. Nu stii sa vorbesti sa gandesti sau orice altceva. Ai terminat industria si tu vorbesti? Daca pe Ceausescu l-ati impuscat ca a distrus tu ce pedeapsa meriti. Mi-e scarba sa te vad la tv. Mie scarba sa-ti vad copchii cum se lafaie pe banii luati din privatizari.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate