blog-logo

Petre Roman: Guvernul Ponta nu poate să iasă din corsetul strâmt al FMI

Petre Roman: Guvernul Ponta nu poate să iasă din corsetul strâmt al FMI

petre roman2Deputatul PNL Petre Roman a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că Guvernul Ponta nu poate mișca economia României înainte, economia care-i privește pe români, tot ce înseamnă IMM-uri și companiile mari.

„În economia aceasta, care-i privește pe români, care au un loc de muncă și speră la un loc de muncă, nimic nu se mișcă. Iar fără politici liberale nu se poate face nimic în acest sens. Guvernul Ponta nu face altceva decât să respecte corsetul foarte rigid al FMI. Trebuie să facă mult mai mult decât guvernele anterioare să atragă fonduri europene, pentru că și la această oră suntem în discuții cu Comisia Europeană, în ceea ce privește conținutul strategic al fondurilor europene pe exercițiul financiar 2014 -2020”.

Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

Cât privește politicile economice liberale de stimulare ale economiei, Roman spune că Guvernul ar trebui să se angreneze în ceea ce spune Comisia Europeană, care susține că, pentru ca economia europeană să iasă din stagnare, „este esențial ca politicile guvernamentale să vizeze IMM-urile, care nu mai fac față, pentru că sunt ca o cușcă în care intră tot felul de «animale de pradă» – taxe, impozite, tarife la energie electrică, gaze naturale și TVA. Supuse la asemenea animale de pradă, IMM-urile nu au cum să facă față, multe dintre ele. Și mai este o problemă esențială, despre care se vorbește foarte serios în întreaga lume, inclusiv în economiile emergente, cum este China: salariul minim, care trebuie să crească semnificativ, în paralel cu reducerea contribuțiilor angajatorului și reducerea TVA la 19%”, a precizat Roman.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Deputatul PNL Petre Roman a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că Guvernul Ponta nu poate mișca economia României înainte, economia care-i privește pe români, tot ce înseamnă IMM-uri și companiile mari. „În economia aceasta, care-i privește pe români, care au un loc de muncă și speră la un loc de muncă, nimic nu se mișcă. Iar fără politici liberale nu se poate face nimic în acest sens.Guvernul Ponta nu face altceva decât să respecte corsetul foarte rigid al FMI. Trebuie să facă mult mai mult decât guvernele anterioare să atragă fonduri europene, pentru că și la această oră suntem în discuții cu Comisia Europeană, în ceea ce privește conținutul strategic al fondurilor europene pe exercițiul financiar 2014 -2020”. Mai mult pe NewsBV.ro […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate