blog-logo

Locul de joacă construit de Aerotec se va numi Dumitru Prunariu

Locul de joacă construit de Aerotec se va numi Dumitru Prunariu

loc joaca aerotec„Am avut o discuție cu cei de la Premium Aerotec și cu brașoveanul Dumitru Prunariu, pentru că astăzi se împlinesc 33 de ani de la primul și singurul zbor al unui cosmonaut român în spațiu, ca parcul din Centrul Civic pe care îl vor face cei de la Aerotec să se numească Dumitru Prunariu”, a anunșat astăzi vicepriamrul Răzvan Popa.

Mutarea locului de joacă din Parcul Titulescu în Centrul Civic aduce și o veste bună – locul de joacă va fi mai mare decât cel proiectat inițial. Aerotec a reconfigurat proiectul locului de joacă, ca proiectare, iar „lucrările vor începe spre sfârșitul lunii, având în vedere și faptul că vremea nu prea ne ajută”, urmând să fie finalizate în circa o lună, a precizat Popa.

Alte articole:   Cele mai ”bătrâne” județe din România. Câți locuitori de peste 65 de ani are Brașovul

Va fi făcută și o lecție deschisă pentru copiii care vor veni la deschiderea parcului, susținută chiar de comonautul brașovean.

Dumitru Prunariu s-a născut la 27 septembrie 1952, la Braşov. Este primul şi singurul român care a ajuns în cosmos. Prin zborul lui Dumitru Prunariu în spaţiu, în perioada 14-22 mai 1981, România a devenit a noua ţară din lume care îşi promova capacitatea ştiinţifică în spaţiul extraatmosferic, prin intermediul unui cosmonaut propriu. În expediţia sa, cosmonautul braşovean s-a aflat la bordul navei cosmice „Soiuz 40″ şi al laboratorului spaţial „Saliut-6″.

Prin zborul său în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu a ajuns să fie cel de-al 103-lea pământean în cosmos. În 1981, braşoveanul a primit distincţia de erou al României şi Uniunii Sovietice, pentru îndeplinirea, cu succes, a primei misiuni spaţiale româno-sovietice. Mai târziu, astronautul a primit medalia „Yuri Gagarin” a Federaţiei Astronautice Internaţionale, medalia de aur „Mermann Oberth” şi Ordinul Steaua României în gradul de Mare Ofiţer pentru activitatea sa profesională.

Alte articole:   Şoferi drogați, în Braşov

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Deci, domnule viceprimar, trebuie sa dati o bere ! Am spus de la inceput ca locul acestui parc e in Centru Civic unde e teren viran si cel putin dublu ca suprafata !!!! Iar impactul va fi de 10 ori mai mare ! Greu cu…viziunile astea ! Sa vedem ce o sa iasa, ca picii sunt deja entuziasmati.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.