blog-logo

Termen în procesul în care Neculaie cere falimentul Roman SA

Termen în procesul în care Neculaie cere falimentul Roman SA
Foto: casasfatului.ro

Foto: casasfatului.ro

După ce a „muls“ zdravăn uzina și a încercat să o lase fără patrimoniu, bossul de la FC Brașov, Ioan Neculaie, a cerut falimentul uzinei Roman SA.

Astăzi este al treilea termen în care instanța trebuie să se pronunțe în procesul de faliment intentat de Prescon BV împotriva Roman SA. Fosta uzină este apărată de societatea Pro Roman, cea care administrează uzina și care a fost recâștigată de omul de afaceri Ioan Olaru.

Interesant este și faptul că judecătoarea care trebuie să pronunțe sentința în acest dosar este soția avocatului-deputat PSD Ioan Adam, a cărui casă de avocatură l-a apărat pe Neculaie în mai multe procese împotriva lui Olaru (unul dintre ele fiind deja celebrul caz de tulburare de poseseie din Poiana Brașov, unde Neculaie a extins Hotelul Piatra Mare, cu sala NATO, pe terenul lui Olaru).

Pro Roman a cerut recuzarea judecătoarei, însă cererea a fost respinsă, deși este evident conflictul de interese…

Disperarea lui Neculaie de a falimenta Roman SA

Nu este prima tentativă a lui Neculaie de a pune lacăt pe Roman SA, după ce a tăiat toate utilajele și le-a vândut la fier vechi, parte din ele prin Silnef. În 30 ianuarie 2014, Curtea de APel Brașov a respins acțiunea societății Prefa – altă fabrică pusă pe butuci de Neculaie -prin care cerea falimentul Roman SA. Imediat a doua zi a introdus o nouă acțiune de faliment cu Prescon BV, în care instanța trebuie să se pronunțe astăzi…

Alte articole:   Pregătiri pentru sezonul de schi din Poiana Brașov
Șmecherie Prefa, la DNA

Mai mult, șmecheria pe care a încercat-o Neculaie cu Prefa împotriva Roman SA a ajuns dosar de cercetare pe masa DNA, chestriune confirmată de fostul șef al procurorilor anticorupție brașoveni, Marius Sulu, în data de 10 februarie 2014, care a precizat că s-a început urmărirera penală „in rem“ pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Sulu precizează că Asociația „Pro Brașov“, reprezentată de Olaru, a fost prejudiciată cu peste un milion de euro printr-un act fals, respectiv contractul de garanție imobiliară nr. 5472/2007, încheiat între Prfea și SC Pro Roman, prin care se garantau un număr de acțiuni de la Roman SA, care nici măcar nu exista la acea dată. Mai mult, și micii cuponari au fost prejudiciați, care și ei, la rândul lor, au sesizat DNA de învârtelile lui Neculaie.

Alte articole:   Accident pe DN1, la intrare în Făgăraș

 Neculaie, cu mascații la ușă pentru evaziune fiscală. Poliția i-a confiscat arsenalul

Neculaie este urmărit penal și în două dosare de evaziune fiscală instrumentate de procurorii DNA Braşov, prejudiciul total la bugetul  consolidat al statului calculat până în prezent de ANAF cifrându-se la circa 34,5 milioane lei.

În data de 22 mai 2013, mascații au ridicat de la Roman SA un camion de dosare, patru tone de documente fiind ridicate la acea dată, conform autorizației de percheziție nr. 96/21.05.2013.

Mai mult, la percehziție, a fost găsit un adevărat arsenal la Neculaie, armele fiind confiscate și duse la Poliție, care a deschis un dosar separat pe această temă.

Alte articole:   Ajutoarele promise de USR pentru HORECA Brașov, petardă electorală?

 Afaceri necurate cu activele Roman SA

Ca să manevreze activele uzinei după bunul plac, Neculaie a încheiat un contract de închiriere pe toate activele Roman SA cu Prescon. Aceasta din urmă le-a subînchiriat altor firme, unele patronate tot de Neculaie. Băiat deștept, Neculaie nu a făcut nicio factură pentru chirie…

Neregulile sunt cofirmate și de către ANAF, care a constatat că „Roman SA nu a emis facturi reprezentând contravaloarea chiriei conform contractului“ nr. 2676/16.08.2011 dintre Roman SA și Prescon, reziliat în data de 20.12.2012, iar „predarea – primirea obiectului locațiunii nu a fost consemnată într-un proces  verbal de predare-primire“.

În schimb, Neculaie a avut grijă să treacă toate contractele de subînchiriere la Cadastru, pe fiecare număr topo în parte.

Instanța a decis că și această șmecherie este ilegală și a decis nulitatea absolută a contractuli de închiriere, astfel încât Asociația Pro Roman să recupereze activele…

Distribuie dacă îți place!
  1. Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.