blog-logo

Costul extinderii Colegiului „Meşotă”, estimat la aproape 15 milioane de lei

Costul extinderii Colegiului „Meşotă”, estimat la aproape 15 milioane de lei

colegiu mesotaDupă ce conducerea Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă” a solicitat Primăriei găsirea unei soluţii pentru suplimentarea sălilor de clasă, edilii au definitivat acum planul pentru noua clădire care ar urma să fie amenajată.

Conform viceprimarului Adrian Atomei, costurile investiţiei sunt estimate la suma de 14,85 milioane de lei, respectiv 3,3 milioane de euro, fiind luat în considerare un curs valutar de 4,46 lei pentru un euro. Finanţarea ar urma să fie de la bugetul local, viceprimarul precizând faptul că în bugetul pentru acest an au fost prevăzuţi banii necesari pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectare.

Regimul de înălţime al noii clădiri va fi de parter + patru etaje, iar suprafaţa utilă de 2.629 de metri pătraţi. Se vor amenaja 12 săli de clasă, o sală festivă, cabinet psihologic, cancelarie, bibliotecă, dar şi un laborator nou de informatică şi spaţii administrative. Clădirea ar urma să aibă şi un lift, iar la parter să fie amenajat şi un foaier. Noua construcţie va fi realizată între actuala clădire a liceului şi sala de sport, urmând să fie demolate vechile ateliere de lângă sala de sport. Proiectul ar urma să fie definitivat în maximum doi ani.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VOX POPULI Săcelenii se plâng că își rup mașinile în gropile de pe drum

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate