Numărul braşovenilor care au avut caloriferele calde cu ajutorul statului, a scăzut faţă de anii trecuţi

Numărul braşovenilor care au avut caloriferele calde cu ajutorul statului, a scăzut faţă de anii trecuţi

incalzireNumărul braşovenilor care au solicitat ajutor de încălzire pentru sezonul rece 2013 – 2014 a scăzut destul de mult faţă de iernile anterioare. De exemplu, acum doi ani, au fost 1.790 de beneficiari pentru ajutorul acordat familiilor care se încălzeau de la Tetkron, iar, iarna trecută, numărul acestora a scăzut la 1.202.

La gaz, în sezonul rece 2012 – 2013 au fost 4.404 de beneficiari, iar până la finele lui martie 2014 au mai beneficiat de subvenţia de la stat doar 3.005 familii. Faţă de anii precedenţi, iarna trecută, a fost pentru prima dată când Guvernul dat ajutor de încălzire şi pentru cei care se încălzesc cu energie electrică, numărul total al beneficiarilor fiind de 173. În ceea ce priveşte braşovenii care s-au încălzit cu combustibili solizi, numărul celor care au beneficiat de ajutor de încălzire a scăzut de la 34 la doar 32.

Explicaţia scăderii numărului de beneficiari ai ajutorului de încălzire este că faţă de acum doi ani, s-au modificat condiţiile de acordare a acestuia. Dacă în 2012, o familie care deţinea un autoturism de peste 1.600 de cm cubi nu beneficia de ajutor de încălzire, în 2013, această condiţie a fost eliminată şi s-a introdus în schimb vechimea autoturismului, astfel încât cei care deţineau autoturisme mai noi de 10 ani, nu au mai putut beneficia de ajutor de încălzire.

Alte articole:   Tătaru spune că va exploda numărul de cazuri de infectări la Brașov, dar nu se pune problema carantinei

Şi în acest sezon au fost cazuri în care braşovenilor beneficiari de ajutor de încălzire li s-a sistat subvenţia, fie că li s-au modificat veniturile, fie că au dat declaraţii false sau beneficiarii au decedat. Cei mai mulţi braşoveni care au rămas fără ajutor de încălzire aveau centrale proprii, respectiv 110. Şi în cazul ajutoarelor pentru energie termică au fost înregistrate 35 încetări de acordare a subvenţiilor, iar pentru ajutorul acordat pentru energie electrică au exista patru încetări de acordare a subvenţiei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.