blog-logo

Drumul dintre Şercaia şi Hoghiz a devenit drum naţional însă, probabil anul viitor vor începe reparaţiile

Drumul dintre Şercaia şi Hoghiz a devenit drum naţional însă, probabil anul viitor vor începe reparaţiile

Drumul rusinii site 1Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat hotărârea prin care DJ 104 Şercaia – Hoghiz, cunoscut drept „drumul ruşinii”, a fost clasat din drum judeţean în drum naţional, după ce autorităţile judeţene au făcut mai multe demersuri în acest sens.

Consiliul Judeţean Braşov a solicitat ca şoseaua, care se află într-o stare avansată de degradare de mai mulţi ani, să fie preluată de Compania de Drumuri, astfel ca lucrările de modernizare a acesteia să poată fi finanţate de Guvern. Conform hotărârii de Guvern adoptată miercurea aceasta, drumul a fost preluat şi dat în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor, trecut în domeniul public al statului, precum şi încadrat în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, „în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale”.

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

Întâi de toate se mai fac o serie de studii şi proiecte…

Deocamdată, nu se ştie însă când vor începe reparaţiile efective, atât de mult aşteptate de braşovenii care sunt nevoiţi să circule pe această şosea plină de gropi uriaşe şi de denivelări. Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Popa, a susţinut că, anul acesta, ar putea fi demarată licitaţia pentru stabilirea firmei care să elaboreze un nou studiu de fazabilitate şi proiect tehnic, astfel încât la începutul anului viitor să demareze licitaţia pentru demararea lucrărilor de reabilitare. „Există o documentaţie tehnică pentru reabilitarea acestui drum, dar a fost elaborată în urmă cu mai mulţi ani, astfel că valorile nu mai sunt de actualitate. Potrivit devizului de atunci, reabilitarea costul lucrărilor era estimat la 22 de milioane de euro. Dacă va fi gata documentaţia anul acesta, estimez că vara viitoare ar putea începe lucrările”, a precizat Mihai Popa.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Ce s-a reparat până acum

Consiliul Judeţean a reuşit, anul trecut, să reabiliteze cu fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării, prin programul de „Modernizare a Satului Românesc”, o parte dintre sectoarele din acest drum de pe raza localităţilor. Astfel, în toamna anului trecut, s-a turnat covor asfaltic pe raza comunei Şercaia, Comăna şi parţial în Parău, însă din fondurile promise de minister ar mai urma să se continue reparaţiile pe raza comunei Parău, în zona satului Veneţia de Jos, ministerul alocând pentru lucrările efectuate 7 milioane de lei. „Până la semnarea procesului-verbal de predare către CNADNR a DJ 104, Primăria Părău va efectua reparaţii la acest drum”, a precizat vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate