blog-logo

Dosarul ridicărilor auto: Procurorii cer pedepse mai mari pentru corupții RAT Brașov!

Dosarul ridicărilor auto: Procurorii cer pedepse mai mari pentru corupții RAT Brașov!

mascatiProcurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brasov au făcut apel în dosarul în care mai multi dintre cei care au fost în fruntea RAT au fost condamnați la închisoare.

Potrivit procuroprilor anticorupţie, în cursul anului 2010, inculpatul Pulpea Augustin, în calitate de director general al RAT Brasov (care a decedat) si Florea Cristinel (director economic la RAT Brasov), Spinean Nicolae (director exploatare la RAT Brasov), Voicu Liviu (sef Compartiment Achizitii din cadrul RAT Brasov) si Comănescu Corina Simona (sef Oficiu Juridic din cadrul RAT Brasov), în cadrul procedurii de atribuire a activitătii de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor stationate neregulamentar, au eludat dispozitiile OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii  si au încheiat un protocol si două „contractele de asociere” cu doi operatori economici la un pret mai mare fată de oferta făcută de acestia, creându-se o pagubă în patrimoniul RAT Brasov în valoare de 279.441 lei.

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

Florea Cristinel, Spinean Nicolae, Voicu Liviu si Comănescu Corina Simona au fost condamnați la cinci ani de închisoare cu executare. 

Procurorii spun că au făcut apel deoarece pedepsele sunt prea mici având în vedere gravitatea faptei și prejudiciul adus bugetului RAT Brașov.

„Relevant în cauză este și aspectul că niciunul dintre inculpații condmnați nu a recunoscut comiterea infracțiunii, neasumându-și responsabilitatea pentru faptele săvârșite, iar lipsa antecedentelor penale nu este suficientă, prin ea însăși, să conducă la o diminuare a pedepsei aplicate pentru o faptă atât de gravă până la minimul special al pedepsei prevăzute de lege, având în vedere calitatea specială a inculpaților, aceea de funcționari publici, persoane pentru care este o stare de normalitate să nu aibă antecedente penale. În aceeași ordine de idei, este de notorietate faptul că lipsa antecedentelor penale este inclusiv o condiție prevăzută delege în mod imperativ pentru dobândirea și păstrarea calității de fucnționar public, astfel încât această împrejurare nu poate fi interpretată ca o circumstanță atenuantă judiciară“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, semnat de prim-procurorul adjunct Marian Chiriac.

Alte articole:   Brașovul, locul 4 la exporturi și locul 5 la importuri din China

 

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

    Reply
  2. Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.