blog-logo

160.000 de lei, amenzile pentru munca „la negru“ în luna martie

160.000 de lei, amenzile pentru munca „la negru“ în luna martie

constructii-case-particulareOdată cu publicarea online a listei cu angajatorii care practica „munca la negru”, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Brasov a anunțat rezultatele controalelor ce au vizat depistarea si sanctionarea muncii „la negru“, controale efectuate de inspectorii de munca braşoveni în luna martie 2014.

In urma celor 510 de controale  efectuate, au fost identificate 31 de persoane pentru care  11 angajatori nu au incheiat contracte de munca la angajare.

Astfel, 9 angajatori care au fost găsiți în neregulă (au fost depistate 16 de persoane fără contracte de muncă) au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 160.000 lei,   iar pentru 2 angajatori, unde au fost identificate 15 persoane care lucrau fară forme legale, au fost preluate de catre Politia Brașov in vederea continuarii cercetarii sub aspectul savarsirii unei infractiuni.

Alte articole:   Aproximativ 2.000 de ordine de protecţie provizorii, emise de polițiști în primele două luni din 2023

„În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG. 500/2011 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 487 de controale, în urma cărora au fost sancţionati 44 de angajatori cu amenzi în valoare de 77.900 lei şi 26 avertismente“, a precizat Adrian Reit, șeful ITM Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate