blog-logo

Constantin Niţă susţine că banii pentru şantierele abandonate ale Braşovului sunt pe drum

Constantin Niţă susţine că banii pentru şantierele abandonate ale Braşovului sunt pe drum

constantin nitaVicepremierul Liviu Dragnea a avut, în weekend, o întâlnire cu reprezentanţii PSD din primăriile braşovene pentru a discuta diferite probleme pe care aceştia le întâmpină.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a precizat că una dintre veştile bune pentru primarii din Braşov este că în perioada următoare vor veni fondurile necesare pentru definitivarea lucrărilor la diferite şantiere, abandonate în ultimii ani, din cauza faptului că nu au fost bani alocaţi.

„Anul acesta vrem să închidem toate şantierele, unde lucrările au fost definitivate în proporţie de 60%. De şantiere noi, o să vorbim abia după aceea”, a precizat Constantin Niţă.

Pentru început, Braşovul a avut promise 22 de milioane de lei pentru a finaliza în principal lucrări de introducere a apei şi canalizării, dar şi unele proiecte de infrastructură.

Alte articole:   24.10.2020 - 4.761 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. 114 la Brașov

Nu în ultimul rând, ministrul Economiei a precizat că în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare va fi supusă aprobării şi hotărârea privind transformarea „drumului ruşinii” Şercaia – Hoghiz din drum judeţean în drum naţional, astfel ca lucrările de reparaţii să fie finanţate de Compania de Drumuri. „Ţinând cont că s-a schimbat conducerea ministerului a trebuit refăcută documentaţia, altfel încă de luna trecută ar fi fost aprobată clasarea acestei şosele în drum naţional”, a explicat Niţă. În acest context, deputatul braşovean Constantin Niţă a precizat că se vor relua demersurile şi la Ministerul Finanţelor, astfel ca Primăria Braşov să devină proprietar pe activele fostei uzine Rulmentul, care îi reveneau în contul datoriilor pe care societatea le avea la bugetul local, astfel ca să poată derula aici un proiect privind amenajarea unui parc industrial.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.