Ministerul Transporturilor a decis: taximetriştii pensionari pot munci până „la adânci bătrâneţi”

Ministerul Transporturilor a decis: taximetriştii pensionari pot munci până „la adânci bătrâneţi”

taxiDupă ce un ordin al Ministerului Sănătăţii a creat haos printre taximetriştii pensionari, ţinând cont că specifica faptul că vârsta optimă pentru practicarea acestei meserii este cuprinsă între 18 şi 65 de ani, de curând, lucrurile s-au clarificat. Astfel, edilii braşoveni au solicitat Ministerului Transportului să  transmită un punct de vedere clar, ţinând cont că legislaţia era interpretabilă. Ordinul specifica faptul că persoanele între 18 si 65 de ani care practică această meserie trebuie să îşi facă examinările medicale şi psihologice anual, ceea ce nu însemna neapărat că celor peste 65 de ani le este interzisă practicarea acestei meserii şi, implicit, sunt în imposibilitatea de a obţine aceste avize. Astfel, unele centre medicale autorizate în acest sens le făceau în continuare examinări şi taximetriştilor trecuţi de această vârstă, însă altele îi refuzau.

Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Transporturilor a precizat că pentru a nu se îngrădi dreptul la muncă al celor trecuţi de 65 de ani, recomandă ca, pentru moment, până la completarea ordinului Ministerului Sănătăţii, taximetriştii pensionari să fie primiţi anual de centrele medicale pentru efectuarea examinărilor medicale şi psihologice, astfel ca să îşi poată desfăşura activitatea fără nici un impediment.
În baza de date a Primăriei Braşov sunt 1.348 de persoane care au atestat de taximetrist, fie că sunt angajaţi ai unor firme de profil, fie că sunt persoane fizice autorizate (PFA). Dintre acestea însă, 44 aveau deja 65 de ani împliniţi, iar alţi 18 taximetrişti împlinesc anul acesta 65 de ani.

Alte articole:   ITM Brașov a dat amenzi de peste 100.000 de lei, în doar șase zile!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.