blog-logo

Funcţionarii din Zona Metropolitană se instruiesc în Portugalia

Funcţionarii din Zona Metropolitană se instruiesc în Portugalia

Dragos DavidDirectorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov (AMB), Dragoş David, a declarat că în prezent, instituţia, pe care o conduce, implementează două proiecte care vizează specializarea funcţionarilor din primăriile incluse în arealul metropolitan.

Un prim proiect, denumit „Dezvoltarea competenţelor responsabililor cu resursele umane din cadrul autorităţilor publice locale”, presupune formarea a 10 angajaţi ai serviciilor de resurse umane ale în Portugalia, unde vor învăţa metode de selecţie, evaluare, motivare, formare şi instruire a personalului. Cel de-al doilea proiect îi vizează pe 10 angajaţi ai serviciilor de strategii şi programe din cadrul autorităţilor locale membre ale Agenţiei Metropolitane, care au efectuat stagii de pregătire de două săptămâni, tot în Portugalia.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Comisia Europeană prezintă o nouă strategie de combatere a traficului de persoane

Ambele proiecte sunt finanţate prin programul Învăţare pe tot parcursul vieţii, programul sectorial Leonardo da Vinci. În România, acest program este implementat prin Agenţia Naţionala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale .

„În vederea eficientizării procesului de management al resurselor umane participanții vor dobândi noi abilități și competențe referitoare la susținerea activităților specifice de planificare, recrutare, selecție, evaluare a performanței, motivare, orientare și instruire a personalului autorităților publice. Totodată, angajaţii administraţiei publice locale din Zona Metropolitană Braşov își vor însuși de la colegii portughezi şi tehnicile şi procedurile inovative în domeniul strategiilor şi politicilor publice utilizate în domeniu în Primăria şi Camera de Comerţ a localităţii Arcos de Valdevez, în vederea implementarii lor la locul de muncă din România”, a susţinut directorul general AMB, Dragoş David.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate