blog-logo

Tetkron își schimbă „blana“. Năravurile nu…

Tetkron își schimbă „blana“. Năravurile nu…

Avarie tetkron 1Bugetul societății Tetkron SRL (firmă patronată de Consiliul Local Brașov, care se ocupă de transportul energiei termice din sistemul centralizat de termoficare) va fi discutat vineri.

Vestea bună este aceea că se schimbă modul cum va fi condusă firma. Vestea proastă este că acest lucru nu schimbă cu nimic modul în care se aruncă cu bani publici în continuare în această afacere bugetofagă și păguboasă pentru comunitate.

Viceprimarul Răzvan Popa a anunțat astăzi că se va renunța la ideea de a avea un administrator uni al Tetkron SRL. În schimb,  va exista un Consiliu de Administrație, format din cinci  persoane, fiecare membru remunerat cu până la 25% din salariul directorului general. Practic, nu vom mai avea un administrator, dar cheltuim în plus încă 1,25 salarii de director general pentru plata indemnizației membrilor Consiliului de Administrație.

Alte articole:   Dan Alexa: „Ne dorim mult să batem şi Steaua şi Dinamo în 7 zile”

Acest Consiliu de Administrație va face legătura între AGA (respectiv consilierii lcoali) și conducerea adminsitrativă a Tetkron. „Această recomandare ne-a făcut-o Curtea de Conturi și cred că este mult mai bine”, spune Răzvan Popa.

„Fiind o societate comericală care prestează servicii publice, Curtea de Conturi a precizat că trebuie să existe Consiliul de Administrație care să supervizeze activitatea societății, asa cum este la RAT și va trebui să fie si la RIAL. Va fi un alt gen de control și se va implementa alt tip de management“, a mai afirmat viceprimarul Brașovului.

Pe de altă parte, multe minuni nu ne mai așteaptă în acest an din partea Tetkron. În 2014 nu se va mai face nicio investiție, cu excepția celor realziate prin parteneriatul cu elvețienii pentru cartierul Tractorul. „Încercăm să eficientizăm ce avem în momentul de față, prin reducerea cheltuielilor“, s-a arătat convins Popa, care a confirmat că Tetkron va înghiți mult mai mulți bani față de ce s-a estimat la începutul anului, având în vedere anunțata scumpiere a gazului.

Alte articole:   Siegried Mureșan: Șansa noastră de aderare la spațiul Schengen este mai mare ca oricând

Popa a mai făcut și un top al subvențiilor care se pătesc în 2014 de la bugetul local:

  • RAT – 38 de milioane de lei
  • Cultură – 32 de milioane de lei
  • Tetkron (inclusiv pierderile de 14 milioane de lei) – 22 de milioane de lei
  • Sport (Clubul ASC Corona) – 8 milioane de lei
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.