blog-logo

Terenul pentru stadionul de cinci stele al Brașovului va fi transferat la CNI

Terenul pentru stadionul de cinci stele al Brașovului va fi transferat la CNI

razvan popaViceprimarul Răzvan Popa a anunțat, astăzi, că în ședința de Consiliul Local de vineri, 28 martie, se va stabili transferul terenului pentru arena sportivă din Bartolomeu, către Compania Națională de Investiții (CNI).

Aceasta este prim etapăî din procedura necesară construirii unui complex sportiv ultramodern în Brașov, care va avea o capacitate de 25-30.000 de locuri (în locul fostului Stadion Municipal).

„Acesta este primul pas din procedura realizării investiței, urmând ca în perioada următore CNI să faca studiul de fezabilitate și proiectul. Din discuțiile purtate cu reprezentanții CNI, se stadionintenționează ca toată documentația, inclusiv proiectarea, să fie finalizate până în această vară, iar dacă este posibil lucrările să înceapă chiar din acest an”, a precizat Răzvan Popa.

Alte articole:   Cardul de energie. Ce se întâmplă dacă factura este pe alt nume. Ghid pentru situații speciale

În acest an sunt finanțate trei astfel de arene în toată țara, pe lângă Brașov fiind prevăzute astfel de investiții Craiova și Bacăul. Popa a mai precizat că, de exemplu, stadionul din Cluj nu poate fi acreditat de FIFA, fiindcă sunt prost realizate unghiurile de filmare.

„UEFA și FIFA prevăd o anumită capacitate, pentru a se organiza anumite tipuri de competiții. Urmează ca Federația Română de Forbal să aduci apoi competiții pe aceste arene sportive, construite la standarde europene. Bineînțeles, este vorba și de faptul că se pot organiza și spectacole de anvergură”, a mai declarat viceprimarul Brașovului.

Cofinanțarea de la bugetul local pentru construirea noului complex sportiv va fi de până la 30%, restul fiind astigurat de Ministerul Dezvoltării. Valoarea investiției va stabilită după ce se va realiza Studiul de Feszabilitate.

Distribuie dacă îți place!
  1. Razvan Popa iese la atac – tot vedem ca apare, ca un erou, in tot felul de stiri, de zici ca Scripcaru e viceprimar, nu el. Sa fie pentru ca e candidat la europarlamentare si trebuie sa mai castige notorietate? Macar de-ar fi eligibil :)) Eu imi mentin parerea – cand treceti pe langa el pe strada, mana la buzunar. Sper din inima sa-l intrebe cineva de unde are BMW un om ce pana de curand abia se descurca cu banii

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.