blog-logo

Ministerul Mediului a plătit datoria pentru Zoo Braşov. Vezi care este stadiul lucrărilor şi când se va deschide obiectivul

Ministerul Mediului a plătit datoria pentru Zoo Braşov. Vezi care este stadiul lucrărilor şi când se va deschide obiectivul

Stadiu lucrari Zoo octombrie 2013 (50)Lucrările de renovare a Grădinii Zoologice din Brașov au început în anul 2010 şi vor costa nu mai puțin de 32 de milioane de lei.

Din cauza nerespectării termenelor de finanțare de către Ministerul Mediului deschiderea parcului zoo a fost amânată până acum de 4 ori. Acum, primarul George Scripcaru a mers la Ministerul Mediului pentru a se asigura că Brașovul va primi banii din cota de cofinanțare a ministerului.

După această întâlnire, Ministrul Mediului, Attila Korodi, a semnat alocarea a 6 milioane de lei pentru această investiţie. Din aceşti bani, 4,6 milioane de lei erau necesare pentru plata lucrărilor deja efectuate, iar restul se vor folosi pentru continuarea proiectului. Modernizarea grădinii zoologice are o valoarea totală de 32.037.618,70 lei, din care Ministerul Mediului suportă 70%. Pentru finalizarea lucrărilor ministerul ar mai avea de plată încă 9,68 de milioane de lei.

Alte articole:   Taximetriștii se plâng că sunt scoși de pe piață de transportul alternativ

Până acum, o serie de lucrări au fost definitivate, cum ar fi de exemplu,  lacul şi casa cu ocol. Totodată, o serie de alte lucrări sunt aproape de final: drumurile şi aleile au fost amenajate în proporţie de 92%, zona pentru felinele mari a fost amenajată în proporţie de 91%, adăpostul de păsări exotice 90%, spitalul şi bucătăria furajeră 85%, adăposturile pentru mistreţi, râşi şi jaguari sunt executate în proporţie de 81%, iar cuştile pentru păsări şi voliera în proporţie de 77%. Grădina Zoo Brașov își va deschide porțile în această vară, însă nu se știe exact în care lună, autorităţile evitând să mai avanseze un termen exact, după „surprizele” pe care le-au avut până acum.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.