Prima tranşă de 22 de milioane de lei pentru şantierele abandonate ale Braşovului

Prima tranşă de 22 de milioane de lei pentru şantierele abandonate ale  Braşovului
Mihai Popa, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov

Mihai Popa, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Popa a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că în maximum zece zile Braşovul va primi 22 de milioane de lei de la Guvern pentru continuarea proiectelor de infrastructură care să tărăgănează de mai mulţi ani, din cauza lipsei finanţării.

„Ieri, Consiliul Judeţean a depus la Ministerul Dezvoltării lista cu lucrările la drumuri, canalizare sau apă, care trebuie să fie finalizate. Aceasta este doar o primă tranşă de bani, din patru care sunt promise pentru Braşov. Cred că finanţarea totală va depăşi 100 de milioane de lei, dacă vor fi fonduri suficiente la bugetul de stat”, a explicat Popa.

Acesta a precizat că se vor aloca  şi bani pentru lucrări noi, cum ar fi pentru amenajarea reţelei de apă şi canal din comuna Hârseni sau reparaţia de drumuri la Holbav. „Nu se va ţine cont de culoarea politică a primarilor în această repartizare a fondurilor, ci am încercat să se facă o alocare echilibrată şi vom da curs tuturor solicitărilor venite de la primării, astfel ca să nu aibă de suferit cetăţenii”, a subliniat vicepreşedintele CJ.

Bani pentru amenajarea de noi unităţi şcolare

Totodată, în data de 11 martie, Ministerul Dezvoltării a deschis o linie de finanţare, din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR), prin care la nivelul ţării se vor aloca 178 de milioane de euro pentru lucrările începute la unităţi de învăţământ din ţară, dar şi începerea de noi lucrări. Mihai Popa a precizat că la nivelul judeţului Braşov sunt lucrări începute la şcoli în valoare de 4 milioane de euro, printre care se regăsesc şi două campusuri şcolare la Rupea, dar şi în municipiul Braşov, la Metrom, dar sunt proiectate şi lucrări noi în valoare de 10 milioane de euro, printre acestea numărându-se , de exemplu, construcţia unei noi grădiniţe la Vama Buzăului. „Această linie de finanţare este deschisă până în data de 11 aprilie, iar primarii trebuie să se grăbească cu depunerea proiectelor pe şcoli până la această dată”, a subliniat Mihai Popa.

Alte articole:   Ploi torențiale și vânt putenic în aproape toată țara, până miercuri seara
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.