blog-logo

UDMR Brașov n-a primit încă prefectul, dar vrea autonomie cu Jobbik

UDMR Brașov n-a primit încă prefectul, dar vrea autonomie cu Jobbik

unguri jandarmiDe la bun început vreau să fie clar un lucru: știu că vor urma multe înjurături. Pentru povestea cu prefect UDMR la Brașov, dacă nu vă place, vă recomand călduros adresa PSD Brașov.

Iar dacă eu vreau să provoc tensiuni etnice, veți vedea în cele ce urmează. „Prietenilor“ mei le spun un singur lucru: accept orice comentarii și jigniri, dacă vreți, dar cine folosește un limbaj suburban să nu se întrebe de ce i s-a șters comentariul. Indiferent de religie, sex, etnie, orientare sexuală etc. Asta ca să nu avem discuții „post festum“.

Care sunt faptele și reacțiile:  Mitingul neautorizat a 4.000 de maghiari din Targu Mures, soldat cu ciocniri cu fortele de ordine. Reacțiile politicienilor? Presedintele Traian Basescu a cerut interzicerea in Romania a partidului extremist maghiar Jobbik, iar premierul Victor Ponta a garantat ca Romania nu va trimite in viitorul Parlament European niciun europarlamentar extremist.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Evident, Laszlo Tokes a facut o paralela intre secui si tatarii din Crimeea, motiv pentru care Vasile Blaga a acuzat „probleme la mansarda“ din partea europarlamentarului maghiar.

Ce se întâmplă la Brașov: UDMR Brașov o pune de un csardas autonomist cu extremiștii de la Jobbik. După ce a fost bătută în cuie cazarea liderilor Jobbik la Biserica de pe strada 13 Decembrie (cea vizavi de Casa de Pensii), UDMR Brașov a închiriat sala Europa de la hotelul Aro pentru un forum, de fapt întâlnire electorală. Cei de la Jobbik vor să fie aleși de românii etnici maghiari cu dublă cetățenie, cu promisiunea că vor pupa autonomie dacă ajung „în cărți“ la Budapesta, după alegerile parlamentare din 6 aprilie, care vor avea loc în Ungaria.

Jobbik este un fel de Partidul România Mare. Dacă PRM și-a mai îndulcit discursul antisemit și anti rrrom (sau poate nu a mai fost meditaizat, ieșind de pe prima scenă politică), Jobbik face capital electoral cu lupta împtriva țiganilor, după cum o spune Wikipedia, care scrie că Jobbik este „Partid eurosceptic, antisemitic, antiimigrație, oponențiii săi îl califică drept xenofob, această xenofobie fiind îndreptată mai ales contra țiganilor și contra evreilor“.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

Dacă asta susțin cei de la UDMR Brașov, la alegerile din Ungaria, nu am ce comenta. Până la urmă cei cu dublă cetățenie aleg ce cred de cuviință.

Dar dacă același UDMR Brașov vrea prefect de Brașov  și susține un partid pentru care moartea țiganilor și a evreilor trebuie să fie politică de stat, atunci PSD Brașov – pornind de la portarul partidului și până la ministrul Economiei și Energie, Cosntantin Niță – are o problemă majoră. Evident, doar din pură coincidență, un tânăr țigan din Apața a fost omorât de etnici maghiari. Băuți, din ce se spune, e drept. Dar de unde atâta ură? Cum stă povestea cu (in)toleranța etnică? Haideți să trecem sau nu peste repetatele furturi din comună, dar pedeapsa pentru furt nu este moartea. 

Moartea unui țigan pentru cei din Jobbik și UDMR Brașov, susținători ai acestor extremiști de import, care își bat joc de statul român, nu este o problemă. Gestapoviștii spuneau că un comunist bun este un comunist mort. La UDMR Brașov, care tocmai și-a instalat viceprimar care este și primar interimar la Apața, merge și adaptarea un țigan bun este un țigan mort.

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

Poate este o coincidență, dar nu eu m-am îmbrâncit la Târgu Mureș cu jandarmii și nici nu am strigat lozinici xenofobe. Apropos, cine a organizat marșul neautorizat din județul vecin? Ne va spune viitorul prefect UDMR pus de PSD…

Distribuie dacă îți place!
 1. parerea mea: daca la Bv. trebuie numit prefect pe criterii etnice, atunci ar trebui sa fie moldovean….

  Reply
 2. Chiar nu mai avem niciun pic de demnitate? Suntem sat fara caini?

  Reply
 3. Un prefect de Mossad, ca sa le ia pulsul zilnic

  Reply
 4. Dl-e DAN SEBASTIAN, cine esti d-ta să scrii asemenea mizerii despre maghiari? Vad ca nu e o problema cand romanii toata ziua isi bat joc de o comunitate intreaga, nu e o problema ca strigati in unison pe stadioane: afara afara cu ungurii din tara, nu e o problema ca acum 2 zile s-au vopsit placutele bilingve din Covasna si Sfantu Gheorghe in culorile steagului romanesc, nu este o problema ca in Gheorgheni se toarna cu vopsea peste statuile unor scriitori, muzicieni etc Nu este o problema când Noua Dreapta fara nici-o autorizatie defileaza in orasele din Covasna, Harghita si Covasna, instigând la violente etnice? Nu este o problema ca Ardealul a ajuns pe mana voastra printr-un dictat mincinos si profund nedrept! Nu este o problema ca in Brasov si peste tot in Ardeal sunt asimilati maghiarii si ca nu avem nici-un drept! Voi ce vreti de fapt? Sa ne exterminati? Asa se pare! In toata Europa n-am vazut atata mizerie si ura cum e la noi! Comemorarea de la Targu Mures a fost autorizat de catre primarie, aici esti in necunostiinta de cauza, iar oamenii stransi acolo in numar de aproximativ 12.000 s-au dus pe trotuar in mod ordonat catre prefectura sa le inmaneze acestora o petitie. PANA ACUM NU VAD NIMIC ILEGAL. In unele zone jandarmii au inceput sa-i impinga pe aceia care din cauza aglomeratiei au ajuns pe strada si in mod izolat au fost si niste imbranceli! Sa vii acum si sa scrii minciuni e usor ! Cand jandarmeria raspunde cu forta orice om normal la cap reactioneaza ca atare. Nu-i asa? In Europa autonomia este un lucru firesc si ceva normal, dar la noi numai cuvântul in sine nu poate fi acceptat? Cum poate fi Romania un stat national si unitar când traiesc o gramada de minoritati etnice pe teritoriul tarii? 3 milioane de romi, 1,5 milioane de maghiari, germani, tatari, turci, macedoni, armeni, bulgari, evrei, sarbi etc? Si in fond ce au facut cei de la Jobbik? Nimic! Romania este singura tara din Europa care nu-si respecta angajamentele internationale si ii denigreaza pe maghiari in propria lor tara! Este o rusine ce se intampla aici! Sunt probleme grave economice, sociale si voi nu aveti loc de maghiari? Daca nu erau maghiarii unde erati? Cine va aparat secole la rand de invaziile turcilor? Maghiarii! Cine a construit Brasovul? Sasii si maghiarii! Ce mai vreti oameni buni? De ce ati mai intrat in Europa daca nu va comportati ca atare?

  Reply
  • nu prea am inteles care sunt mizeriile… sau ce nu e adevarat despre jobbik? despre intoleranta pe care o invoca maghiarii dar de care nu dau dovada?

   Reply
  • Dle Maghiar din Brasov,
   V-as invita foarte politicos sa va uitati si la alte state recunoscute democratice si cu o lunga istorie a democratiei in Europa unde exista multe minoritati puternice si cu toate acestea nu au regiuni autonome. Exemplul cel mai bun cred ca este cel al Frantei, unde desi exista multe minoritati puternice, limba oficiala ramane Franceza, drapelul este unul singur, cel Francez (chiar si in Alsacia) iar la scoala de stat toata lumea invata in Franceza. Am putea spune ca Franta este o tara nedemocratica? Asta pentru problema de principiu.
   As intreba si care sunt drepturile romanilor in Ungaria vecina? Au scoli in limba materna, au autonomie in zona unde sunt majoritari, sunt ei cetateni cu drepturi depline?
   Pentru faptele pe care le enumerati, comise de romani extremisti dupa dumneavoastra, ele sunt o rusine pentru toata lumea si in primul rand pentru cei care le comit. Nu le aprob. Dar nu pot nici sa aprob ca un partid care instiga la URA sa isi faca linistit de cap pe teritoriul Romaniei.
   Spuneti ca s-ar incerca asimilarea etniei dvs. Ar fi poate interesant sa ne dati detalii despre metodele folosite. Este pentru prima data cand aud despre asa ceva.
   Mai spuneti ca Romania nu poate fi un stat national si unitar pentru ca are 3 milioane de etnici rromi si alte minoritati importante. Cum credeti dvs. ca ar trebui sa reactioneze un stat unde un partid venit din alta parte promite o politica xenofoba impotriva a 3 milioane din cetatenii sai?!! Sunteti dvs de acord cu Xenofobia? Nu credeti ca statul Roman are datoria sa-si apere Toti cetatenii indiferent de etnia lor?
   Personal am toata stima pentru toti cei care stiu sa fie si sa ramana OAMENI, INDIFERENT de etnia din care provin.
   In ceea ce priveste istoria. Nimeni nu contesta contributia importanta a sasilor si secuilor in apararea arcului carpatic. Cum nu contestam nici prezenta si importanta lucrarilor de fortificare a Cavalerilor Teutoni Insa ar trebui poate sa nu uitam ca si romanii au luptat decind se stiu pentru acest pamant, si asta dinainte de implantarea stramosilor dvs pe aceste meleaguri.
   E drept ca Brasovul a fost ridicat de breslele sasesti. Dealtfel cum ati explica dvs ca sasii nu cer regiune autonoma?
   V-as mai intreba si daca ati fi de acord ca in satele locuite preponderent de rromi totul sa fie inscriptionat in limba romani iar la scoala copii sa invete in limba romani?
   Ce au facut cei de la Jobbik? Eu cred ca instiga la URA si XENOFOBIE. Ei nu traiesc AICI. Ei nu au luptat cot la cot cu romanii impotriva atacurilor otomane. Nu au trait, murit, casatorit si procreat alaturi de romani. Oare istoria a uitat cum ereau tratati secuii din Erdely de catre Imperiu Maghiar pe la 1600?
   Iar ca sa inchei v-as intoarce intrebarea: Ce vreti oameni buni? De ce ati mai intrat in Europa daca nu sunteti de acord cu principiile ei?
   Noi am dori PACE. Sa putem sa ne rezolvam multiplele probleme grave economice si sociale.

   Reply
 5. Stimate cetatean maghiar permiteti- mi sa va intreb ceva:
  Data de 4 august 1919 va spune ceva?
  Az egészség és a boldogság !

  Reply
 6. Istoria maghiarilor incepe de la anul 1000, istoria dacilor incepe de la anul – 3000!!!! Atata timp cat cineva doreste ruperea unei tari – fie ea si Ungaria – ca sa nu mai zic de Romania, acela este un nebun. Daca iti doresti anarhie, razboi, secesiune, inseamna ca nu traiesti in secolul 21!!! NU asimileaza nimeni pe nimeni! Singurul fenomen care uneste oamenii de diferite culori, etnii sau religii, este iubirea! Si impotriva iubirii nu are putere un niciun nebun dezaxat! RESTUL E TACERE!

  Reply
 7. Asta nu o prea înțeleg: „românii etnici maghiari cu dublă cetățenie”… Deci toată lumea cine locuiește în Rromânia e român? Pfff… ești cam înapoiat mintal dan sebastian. @Decebal, nu mai folosește Google Translate că scrii numai tâmpenii!

  Reply
 8. „Prietene”, cu „faptele” esti cam prost informat, sau dezinformezi voit.
  Inainte sa te superi si sa apesi instinctiv pe tasta Delete, da-mi voie sa te ajut:

  1. La Tg Mures nu a existat niciun „miting neautorizat” (citat de la tine).
  A existat o comemorare autorizata in Livada Postei (nu cea din Brasov) cu participare internationala (cative oaspeti ai regiunilor autonome din Occident de ex.).
  De acolo, participantii (vreo 10 mii initial) au pornit pe trotuar la plimbare, pe jos sa inmaneze o petitie la Prefectura. Plimbarea a fost aleasa pt ca Politia si Prefectura nu au autorizat un mars pe strazi, pe carosabil.
  2. De data asta, aproape toti participantii au respectat cerinta organizatorilor, de a se deplasa in ordine si liniste, fara insemne de partid, doar cu steagurile secuiesti. Asa au procedat cu totii, inclusiv cei de la Jobbik.
  3. In incedente au fost implicati vreo 10-20 de persoane (dupa mine cretini si idioti care nu se lasa invinsi in cretinism si idiotenie de „nationalistii” si patriotii de carton de la noi, indiferent de rang si functie, de cei care „bozgoresc” zilnic peste tot in spiritul dreptului la libera exprimare garantata doar pt ei de superba noastra Constitutie), imbracati in negru, parca purtand si masti de schi.
  Liderii Jobbik neaga la unison ca cei in cauza (scandalagiii) ar fi fost de la ei. Fapt confirmat ulterior, oficial (!) si de catre Prefectul judetului Mures, d-l Grosu. Rog, citeste si declaratia de presa a sefului Politiei din Mures!
  De data asta Jobbik, ca-ti place, ca nu, a stat frumos in banca.
  4. Chiar nu stiu de ce oare relatarile Agerpres de ex. nu prea corespund cu „faptele” tale.
  5. N-o lua ca atac, doar ca o intrebare „prieteneasca”: tu cu cine doresti sa imparti „caimacul”?

  M-am exprimat suficient de civilizat, incat sa pot spera ca aceasta umila postare sa nu fie cenzurata?

  Reply
 9. Wagner Ur , eu promit sa nu mai folosesc Google Translate, tie insa
  iti recomand sa o faci, pentru ca nu esti in stare sa pui o intrebare fara greseli gramaticale!
  Hai, sanatate si noroc!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate