blog-logo

Saloane de trei stele pentru mămici la Maternitatea Brașov

Saloane de trei stele pentru mămici la Maternitatea Brașov
Maternitatea Braşov

Maternitatea Braşov

Conducerea Maternității a prezentat astăzi noile saloane cu confort sporit pentru mămici.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Pascu, a precizat că situația de la Maternitate este una fericită și meritul este al echipei de conducere, care a venit cu idei de investiții care să aducă venituri instituției.

„Am susținut toate aceste investiții cu bani de la bugetul județului, atât cât am avut, pentru că astfel de investiții sunt binevenite, pentru că nu vorbim doar de modernizare și dotare, ci și de rentabilizarea activității. Nu avem multe exemple de aceste gen și trebuie felicitat managerul spitalului“, a precizat Pascu.

mircea predaDirectorul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» din Brașov, dr. Mircea Preda, a precizat că „fără sprijinul Consiliului Județean nu am fi putut pune în practică proiectele de investiții pe care le avem și pe care le-am gândit ca o alternativă pentru a obține venituri la nivelul instituției. De aceea, am renovat mai multe saloane care au fost dotate la standarde de cel puțin trei stele hoteliere. La două rezerve (cu câte două paturi) există o toaletă și un duș, camerele au televizor, frigider, fierbător pentru apă, mobilierul este nou. Putem spune că, pe lângă confortul de cazare, mămicile au de acum și un confort psihic, pentru că nu trebuie să se teamă că nu găsesc locuri în aceste rezerve“.

Alte articole:   FOTO Trei brățări dacice din argint, descoperite la Brașov
Dotări  de 260.000 de lei, prețuri accesibile în rezerve

Mihai Pascu a precizat că pentru reamenajarea vechilor saloane și dotările din noile rezerva s-au cheltuit 240.000 de lei (inclusiv TVA). Practic, sunt încă 8 rezerve noi, cu 20 de paturi, ajungându-se la un total de 33 de paturi în camere cu condiții mai mult decât moderne.

Managerul Maternității a precizat că prețul este 80 de lei/noapte și scade în cazul persoanelor care sunt nevoite să se cazeze pentru o perioadă mai îndelungată. Astfel, după cinci zile de cazare, tariful este de 50 de lei/noapte, iar după 15 zile se ajunge la 30 de lei/noapte.

Alte articole:   Stația de Ambulanță din Săcele va fi modernizată

Până în luna ianuarie, prețul era de 120 de lei/zi. Mulțumirea managerului este aceea că, în prezent, există un grad de ocupare de 70%, nemaiexistând refuzuri de a interna persoane în saloanele cu plată.

Mansarda, afacere pentru Maternitate

Tot astăzi a fost prezentată și modul cum a fost refăcută mansarda de la corpul nou al Spitalului. De când a fost construită clădirea, în 1986, nimeni nu mai intrat acolo, fiind într-o stare jalnică. Acum, reamenajată, poate aduce surse de venit Spitalului.

mansarada maternitateA fost alocată suma de 400.000 de lei (inclusiv TVA) pentru această investiție. „Aici dorim să amenajăm o cafetecă, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. De asemenea, firmele de medicamente pot organiza aici seminarii de profil pentru personalul medical, decât să meargă prin restaurantele din oraș. Va fi convenabil pentru toată lumea“, a declarat Mircea Preda. 

Noile lifturi sunt funcționale

O altă investiție dată în funcțiune la Maternitate sunt cele două lifturi, pentru persoane și pentru tărgi.

„Am alocat 260.000 de lei (inclusiv TVA) din bugetul județului pentru aceste dotări foarte necesare, pentru că vechile lifturi reprezentau un real pericol. Vreau să vedeți că, din puținul pe care îl avem, facem tot posibilul pentru a oferi condiții cât mai bune în domeniul sănătății. Și la Spitalul de Pediatrie a fost dat în funcțiune unul dintre lifturi, respectiv cel pentru persoane. Aici, la solicitarea conducerii spitalului, cele două lifturi nu s-au montat simultan, ci alternativ, pentru a nu se afecta funcționalitatea instituției“, a precizat Mihai Pascu.

Alte articole:   Se aprinde iluminatul festiv de sărbători la Codlea

Vicepreședintele Consiliului Județen Brașov a mai anunțat că, cel târziu în iunie, va fi finalizat Ambulatoriul de la Maternitate și urmează să fie reamenajată recepția.

Cât privește proiectul finanțat de Banca Mondială, de aproximativ 6 milioane de euro, pentru reabilitarea, consolidarea și modernizarea clădirii vechi a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie, există o mică problemă. Ministerul Sănătății a solicitat Băncii Mondiale prelungirea termenului de implementare cu șase luni, pentru asigurarea cofinanțării de la bugetul de stat.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. ce mai trebuie si aleea celebritatilor?
    faceti locuri de parcare

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate