blog-logo

Forța Civică este pregătită pentru europarlamentare și alegerile de la Apața

Forța Civică este pregătită pentru europarlamentare și alegerile de la Apața

Dumitru Ioan Puchianu3Cinci brașoveni au șanse să intre pe listele Forței Civice cu candidații la europarlamentare.

Președintele filialei, Dumitru Ioan Puchianu, a anunța că Paler Sorin s-a retras din motive personale. „În urma evaluării, ceilalți cinci candidați au trecut de testul de evaluare de la nivelul central al Forței Civice. Dar pot spune cu certitudine că Brașovul va avea un candidat în primii cinci, și va fi o femeie. S-a stabilit ca 20% dintre locurile pe liste să fie rezervate doamnelor. Au șanse mari colegele noastre Mariana Sebeni (jurnalist) sau Alaxia Bențea (economist, lucrează în domeniul asigurărilor)”, a precizat Puchianu.

El a precizat că, la Apața, Forța Civică are în vedere un candidat propriu: „Vom vedea ce potențial are, dar vom intra puternic în această campanie, deși va fi greu, având în vedere că este o populație majoritară maghiară și rromă. Dar vrem să ne batem de la egal la egal cu partidele mari, care au structuri formate la nivcelul acestei localități”.

Alte articole:   Propunere de rezoluție: Fond de despăgubire a victimelor vaccinurilor împotriva COVID-19

Mai mult, Puchianu a lansat ideea ca, după alegerile europarlamentare, să se înființeze UCD – Uniunea Creștin-Democrată – pe model CDU (Germania), care să coaguleze forțele de drepta de pe eșichierul poltiici din România, existând discuții pe această temă, fiind invitați inclusiv liberalii să participe la această construcție.

„Sunt discuţii care nu s-au purtat neapărat la nivel local, dar delegaţiile României invitate la Congresul Partidului Popular European (PPE) au avut astfel de discuţii pe grupuri. Li s-a sugerat într-un fel să creeze această Uniune Creştin Democrată tocmai în ideea de a se coagula partidele de dreapta. Au fost invitaţi inclusiv liberalii la această construcţie de centru-dreapta“, a spuspreşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Forţa Civică.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.