blog-logo

A crescut prețul mediu al locuințelor noi și vechi din Brașov

A crescut prețul mediu al locuințelor noi și vechi din Brașov

blocuri brasovPreţul mediu al locuinţelor din cele mai importante cinci oraşe din ţară a crescut în februarie pentru a doua lună consecutiv, avansul fiind superior celui din ianuarie, respectiv 1,8% la 919 euro/mp, pe fondul scumpirii apartamentelor vechi şi ieftinirii celor noi.

„După un 2013 în care apartamentele scoase la vânzare în întreaga ţară s-au ieftinit mai mult decât în 2012 şi 2013 la un loc (cu 8,2%, faţă de 4% şi, respectiv, 1,3%), la începutul lui 2014 piaţa dă semne de revenire. Dacă în ianuarie a avut loc un avans de 0,6% la nivel naţional, conform indicelui imobiliare.ro, în februarie preţul mediu cerut de către vânzători a consemnat o creştere de 1,8%, de la 903 până la 919 euro pe metru pătrat util”, potrivit unui studiu al portalului imobiliar imobiliare.ro.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

Faţă de perioada similară a anului trecut, pretenţiile proprietarilor sunt, însă, în medie, cu 5,5% mai reduse. În a doua lună din 2014, marile oraşe ale ţării au consemnat un trend general ascendent al preţurilor pe segmentul apartamentelor vechi, în vreme ce unităţile locative nou-construite au continuat în general să se ieftinească.

În Braşov, valoarea medie de listare pentru locuinţele noi şi vechi a crescut cu 1,3%, de la 822 la 833 de euro pe metru pătrat, situându-se cu 3,4% sub nivelul consemnat în februarie 2013. Tendinţa ascendentă a fost dictată în mod exclusiv de vânzătorii de apartamente vechi, care au urcat preţurile cu 2,4%, de la 808 la 827 de euro pe metru pătrat, nivel cu 2,5% mai mic decât cel din a doua lună a anului trecut. Unităţile din ansamblurile rezidenţiale noi s-au ieftinit în februarie cu 3,3%, de la 901 la 871 de euro pe metru pătrat – valoare cu 6,3% mai mică decât în 2013.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.