blog-logo

302.260 de brașoveni beneficiază de plăți de la Casa Județeană de Pensii Brașov

302.260 de brașoveni beneficiază de plăți de la Casa Județeană de Pensii Brașov

Mady BrescanDirectorul executiv al Casei Județean de Pensii (CJP) Brașov, Mady Brescan, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, bilanțul activității instituției pe anul trecut.

Astfel, la 31 decembrie 2013, CJP Brașov avea în plată 302.260 de persoane, din care 134.965 de pensionari din sectorul de stat, 3.071 de pensionari din sectorul agricol , 14.645 de beneficiari de legi speciale, 1.945 beneficiari de pensii comunitare și 167.295 de asigurați ai sistemului public de pensii.

În 2013, CJP a primit 7875 de dosare noi de pensii și 10.539 de cereri de recalculare sau de trecere din oficiu de la o categorie de pensie la alta, aceată activitate fiind prioritară pentru conducerea CJP Brașov, alături de acordarea de consultanță juridică de specialitate (3946 de consultații și 1234 de audiențe).

Mady Brescan a mai precizat că, anul trecut, au fost alocate 5.473 de bilete de tratament  balnear, din care 611 de gratuități, repartizate în 14 serii a câte 118 zile, fiind valorificate 4.840 de bilete.

La rândul lui, directorul executiv adjunct, Ioan Pamparau, a precizat că anul trecut s-au eliberat cele mai mutle decizii de pensionare, aproape 18.000. „Au fost preluate foarte multe restanțe din anii precedenți, în special din dosarele de recalculări. Asta nu înseamnă că oamenii nu își primesc pensia de bază, iar după ce se face recalcularea pensiilor, oamenii își vor primi bani retroactiv. Lucrurile vor merge mai bine în perioada următoare, după ce vom implement nou program de informatizare, implementat la nivel național. La Brașov, problema recalculării grupelor de muncă sunt la fosta societate «6 Martie» Zărnești și la Uzina «R» Feldioara și în sistemul cooperatist, în ultimul caz arhivele nu se prea găsesc. Arhivele de la Tractorul, Rulmentul sunt duse pe la Popești Leordeni, Brăila etc., iar oamenii trebuie să se ducă după adeverințe pentru activitatea desfășurată înainte de 2001, pentru recalcularea pensiei, ca să nu mai amintim că li se percepe taxe pentru eliberarea adeverinței de la firmele care păstrează arhivele, deși ar trebui să fie gratuite”, a precizat Pamparău.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, în perioada 5-7 martie, 515 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 222.100 de lei
  1. Ce se intimpla cu dosarele de pensionare al celor care domiciliaza in strainatate?
    Este normal sa se astepte ani de zile pentru solutionarea unui dosar de pensie?
    Daca CJP Brasov nu are suficienti salariati nu este problema noastra .

    Reply
  2. Ce se intampla cu pensionarii de invaliditate care au intrat in pensie normala referitor la recalculare in functie de indicele de recorelare cf. Legii 263/2010 reactualizata in febr. 2020?? Am inteles cu multi pensionari cam 70 la suta si-au primit Decizia si implicit banii retroactiv (cuveniti din luna februarie 2020). De ce insa numai unii, personal am o pensie de 936 lei cu toata marirea de 14 la suta, sunt singura si va asigur ca traiesc de pe o zi pe alta intr-o mare disperare!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.