blog-logo

Astăzi este comemorat eroul Liviu Cornel Babeș

Astăzi este comemorat eroul Liviu Cornel Babeș

manifestare monument cornel babesPe data de 2 martie 1989, Babeș și-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Brașov, în semn de protest faţă de regimul comunist.

„Opriţi crimele ! Auschwits = Braşov” ! Acestea erau cuvintele pe care Liviu Cornel Babeș, le-a scris pe o pancardă, după care, și-a dat foc și a coborât pe pârtia Bradul din Poiana Brașov. Era data de 2 mai 1989, când brașoveanul a ales acest gest dramatic în semn de protest faţă de regimul comunist din România.

Comemorarea are loc astăzi la Cimitirul Central Braşov, iar la ora 11.00, va avea loc o slujbă de pomenire la Biserica de Lemn din Poiana Braşov, urmată de depuneri de coroane la monumentul aflat în curtea bisericii.

De atunci, au trecut 25 de ani, iar astăzi, Asociaţia 15 noiembrie 1987 organizează a 25-a comemorare a eroului martir Liviu Cornel Babeş, spune Florin Postolachi preşedinte Asociaţiei 15 Noiembrie.

Alte articole:   234 - numărul de voturi de care are nevoie Cioloș ca să aibă Guvern

La comemorarea din acest an, va fi prezent și Douglas Wallance, scoțianul care se afla la schi, în 2 martie 1989, pe pîrtia Bradul, împreună cu un prieten (amănunte AICI). La un moment dat, scoțienii au văzut un bărbat pe schiuri, care ardea ca o torţă, şi au sărit imediat în ajutorul lui, pentru a stinge flăcările care-l cuprinseseră.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. …….Daca nu gresesc era intr-o zi de JOI si facusem ultima coborare din Postavarul si pela orele cca 16 pe partia Bradu la margiea padurii de brad era intins pe zapada trupul lui L.Babes slvat dela incendiere de un grup de skiori din Anglia (vad acum Scotland) si pe trunchiul unui brad era tintuita (cred cu un briceag) o bucata de hartie cartonata cu textul cunoscut deja si alaturi un drucsak si parca o daminejuta de 3 l.i care cred ca fusese benzina.Urma sa soseasca o nambulanta ….dar arsurile nu pareau a fi cauzateoare de deces …desi in zilele urmatoare am aflat ca …decedase.la spital.Intradevar skiorii engleziau oferit imediatul ajutor …partia Bradul fiind cam pustie .. la finalul unei zi de ski…In rest …PACAT !! si am vazut ca locul intamplarii nefericite este oarecum umbrite de …baracauta comerciala si mai putin de un semn omagial-monumental!Poate odata !

    Reply
  2. AuschwitZ nu Auschwits. Haideti sa comemoram corect!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.