Proiect brașovean de lege : Tichete de vacanță pentru angajații de la stat

Proiect brașovean de lege : Tichete de vacanță pentru angajații de la stat

emil nitaDeputatul PSD Emil Niță a prezentat astăzi un proiect de lege elaborat de el și de deputatul PC Ion Diniță, referitor la tichetele de vacanță. După un an, proiectul de lege a trecut de Comisia de industrii și servicii.

„Vreau să vă vorbesc de el pentru că sunt unii domni de bine care l-au înfășcat și se laudă cu el. Am lucrat foarte mult la el, întâlniri cu confederațiile sindicale, cu reprezentanții Ministerului de Finanțe, care au avut de la bun început o opoziție. Am reușit să ajungem la o formă și va fi prezentat în plen în luna martie”, a declarat Emil Niță. 

Tichetele de vacanță se vor acorda doar angajaților firmelor cu capital (majoritar) de stat și instituțiilor, în cuantum de până la șase salarii medii pe economie și vor fi emise de Autoritatea Națională de Turism (ANT), pentru a fi scoase din circuit „firme satelit”, vor fi nominale și netransmisibile, și se vor putea utiliza doar în unitțile de turism românești, care sunt evaluate de ANT.

„Va fi un pas important de revigorare a turismului românesc, iar cei care intermediază care fac aceste recomandări le permitem un cuantum de până la 10% comision. Firmele cu capital majoritar de stat, acordau mascat sau nu, în fiecare an, prime de vacanță care atingeau de multe ori valori ridicate. De acum, se interzic primele de vacanță și se vor acorda aceste tichete. Cei care beneficază de aceste tichete vor plăti impozit de 16% din valoarea tichetelor primite”, a mai precizat Emil Niță.

Alte articole:   Unii angajați ar putea beneficia de o zi liberă suplimentară

Ar putea beneficia de această lege circa un milion de români, iar dac legea va fi aprobată se va aplica din 2015.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.