blog-logo

Puchianu deplânge PNL, care s-a depărtat de la principiile liberale

Puchianu deplânge PNL, care s-a depărtat de la principiile liberale

ioan manjinaSecretarul regional și vicepreședintele Forței Civice Brașov, Ioan Mânjină, a anunțat că FC va merge singur la alegerile europarlamentare.

„Noi vrem să facem o politică bazată pe morală și nu ne interesează să achiziționam persoane cu un comportament discutabil. Vrem să ne adresăm unui alt segment ale electoratului, care nu se regăsește în ofertele celorlalte partide. Vrem să obținem maximum de rezultat, dacă vom reuși să convingem”. Cât privește scandalul din USL, spune că nu îl interesează, dar a precizat că, de când sunt la guvernare, cei din USL au avut ca grijă să inventeze 35 de taxe și acum „se bat pe acciza la carburant”.

Dumitru Ioan Puchianu

Dumitru Ioan Puchianu

La rândul lui, liderul Forței Civice Brașov, Dumitru Ioan Puchianu, a precizat că mașinile de vot până acum erau conduse de baronii locali, „mașinării pe care FC nu le are, iar o mașină de vot poate fi și un aparat de partid eficient. S-a demonstrat însă că cel mai important este interesul direct personal, de multe ori ilegal, imorat și ilegitim poate fi atins. Există această temere că aceste mașini conduse de baroni se va defecta una câte una. Și iată că încep să fie scoși de pe scenă – baronul din Prahova, Cosma, a urmat baronul din Argeș. Urmează și în alte județe, unde baronii vor fi decapitați, pentru că au încălcat legea. Acest lucru înseamnă că votul va mai puțin influențat, nu vor mai fi cumpărate voturile ca până acum. Dacă cel care dă banul nu mai este, și numărul voturilor cumpărate vor scădea. Mă aștept ca și baronii din Brașov să plătească pentru răul pe care l-au făcut voit Brașovului”.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

Pe de altă parte, Puchianu crede că, în „divorțul” USL, PNL a rătăcit timp de trei ani proiectul liberal, „abandonând principii și valori care au făcut din PNL un partid de referință șți un partid respectat, punând în pericol existența partidului ca fiind de dreapta. Dar acest lucru nu înseamnă că, dacă PNL a ieșit de la guvernare, revine de la sine la principiile liberale, ci este o ieșire tactică, o mișcare de imagine, de detașare, prin care PNL încearcă să se deteșeze de actul de guvernare, iar președintele Crin Antonescu încearcă să obțină sprijinul electoratului de dreapta”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate