blog-logo

Produsele meșterilor populari din Transilvania, „vedete” într-o afacere online

Produsele meșterilor populari din Transilvania, „vedete” într-o afacere online

gina artenie3Ceramica, tesaturile, chimirele sau chiar sobele de teracota sasesti  din Transilvania sunt doar cateva dintre produsele la care vor avea acces, in scurt timp, iubitorii de traditii romanesti din orice colt al  lumii.

Un magazin online le expune in rafturile sale virtuale mai ceva ca pe “vedete” si e gata sa le livreze clientilor sai. Printre exponatele care vor fi admirate peste hotare – dar si la noi –  se numara si cateva piese  din Brasov: mic mobilier pictat manual, cu motive traditionale. Cei care au pornit afacerea spun ca exista o nevoie pentru aceste obiecte, chiar si in era digitala.

Carpathian Ethno Store este detinut de doi asociati din Bucuresti. Au angajat oameni care au batut tara in lung si in lat si i-au cunoscut pe mestesugari  chiar la ei acasa. „In mediul online se simte un mare interes pentru tot ce inseamna traditie si vedem asta din numarul imens al postarilor cu continut etno , traditional sau national. Este bine in primul rand pentru mesterii populari, care din asta traiesc. Doar vanzarile ii tin pe linia de plutire si asigura o continuitate a traditiei pe care ei au mostenit-o de la bunici si parinti. Eu sunt convinsa ca acest magazin online va fi un succes  pentru ca are la baza trei caracteristici ale taranilor romani: simplitate, onestitate si munca”, spune Gina Artenie, unul din detinatorii magazinului.

Alte articole:   Incendiu la o șură din localitatea Moieciu de Jos

Cei care intra pe site-ul www.ecarpathian.com  vor vedea produse cunoscute – cum ar fi ceramica de Corund, Marginea sau Horezu – dar si obiecte destinate vanatorilor, cum ar fi  „soseta” din piele pentru arma, cartusiera sau panoplie sculptata pentru vanat.

„Este un loc in care am adunat cat mai multe tipuri de produse traditionale, nu doar ceramica si ii ca sunt la moda, ci si mobilier, porti secuiesti, cazane de tuica sau impletituri din nuiele. Avem chiar si ciorapi din lana. Pentru ca mesterii populari nu fac doar ii… Ei fac tot ce trebuie intr-o gospodarie si asta e ideea, sa avem o gospodarie online, cu strachina, sararita, furca de tors , roti de car , presul de pe podea si stergarul de la masa.  In plus, venim cu un Ethno Blog. Suntem foarte mandri sa avem acolo semnaturile unor etnografi de valoare, sa avem povesti spuse de mesteri dar si fotografii din satele noastre si informatii despre targuri. Pentru mesteri e foarte important sa stie cand au loc targurile, ca sa isi poata vinde marfa”, mai povesteste reprezentanta magazinului.

Alte articole:   Carambol pe podul de la Dârste, de dimineață

Preturile sunt variate, in stransa legatura cu munca depusa pentru obiectul respectiv:  daca o copaie din lemn costa 30 de lei, o lada de zestre din Bucovina ajunge la 800 de lei sau 1300 de lei, daca e pictata manual.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.