blog-logo

Nemții vor să ne vâre pe gât resturile alimentare cu avocați. Șantaj la autorități!!!!!!!!

Nemții vor să ne vâre pe gât resturile alimentare cu avocați. Șantaj la autorități!!!!!!!!

sorin susanuScandalul vânzării de resturi alimentare (capete de salam, sunca etc.) din Germania, pe care newsbv.ro l-a dezvaluit cu o zi inainte ca presa natională sa preia subiectul capătă conotații ce țin de sfera servicilor de securitate. Cu condiția ca și băieții cu ochi albaștri să fie interesați de subiect, să nu aibă sarcini de serviciu pe tema scandalului politic național.

„Am primit o adresă de la o firmă de avocatură din Germana să ne cerem scuze public și să infirmăm ce am constatat”, a declarat pentru newsbv.ro, vizibil iritat, șeful regional de la Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, care a refuzat să ne ofere mai multe informații, până când nu va avea un punct de vedere oficial de juriști.

Alte articole:   Circulația rutieră pe Transfăgărășan rămâne deschisă

Nu se poate ca o firmă privată, fie ea și „investitor strategic”, să inunde piața din România cu produse despre care nimeni nu poate da un termen de valabilitate. Sau ar putea da, dar ar fi „decât un pic” depășit.

Cei care se pare că se ocupă de povestea în cauză l-au amenintat pe șeful regional de la Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, că, dacă nu își cere scuze public (deși acesta nu a dat niciodată nominal cine este în culpă), ca va fi acționat în judecată.

La fel de intersant este și faptul că Direcția Sanitar-Veterinară Brașov a retras de la comercializare o cantitate de 9.236 de kilograme de produse din carne etichetate incomplet și a dispus incinerarea acesteia. Deficiența constatată de inspectorii DSVSA Brașov a fost cea de etichetare (???? – DESPRE ACEST LUCRU VORBIM???), în sensul în care produsele respective aveau menționate pe etichetă o denumire generică, fără specificarea sortimentului.

Alte articole:   234 - numărul de voturi de care are nevoie Cioloș ca să aibă Guvern

„Pentru această neconformitate, unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei și a fost dispusă măsura de retragere de la comercializare a unei cantități de 9.236 de kilograme din produsele etichetate incomplet și dirijarea acesteia către incinerare“, se precizează în comunicatul citat.

Chiar dacă pare incredibil, se întâmplă în România – amendă de 2000 de lei pentru peste nouă tone de mâncare cu probleme. Câți români ar fi fost afectați??? Cât este amenda pe cap de client?

Ce mai contează… Băieții deștepți care ne bagă pe gât resturile alimentare au toate hârtiile în regulă. Cu case de avocatură. Apropos! Ei ar mânca resturile alea dacă sunt așa de bune?? Din loturile alea cu valabilitate de la amblare, nu de la producție???!!!!

Distribuie dacă îți place!
  1. Dupa ce o sa ajungi Susanule la inchisoare ca taica-tu (patronul de la Lis-Det) atunci sa vezi ce bine e cand comentezi lucruri pentru care nu ai probe!!

    Reply
    • asa o fi? nu sunt probe?? de aceea directia sanitar veterinata a retras peste 9 tone de resturi de pe piata? de aceea in fiecare judet sunt retrase din magazine resturile de salam??

      Reply
      • ‘În urma verificărilor, inspectorii ANSVSA au constatat că unitatea respectivă este autorizată sanitar veterinar pentru procesare, depozitare şi reambalare iar, la data controlului respecta normele şi cerinţele sanitare veterinare. După verificarea unităţii, s-a constatat că reambalarea produselor din carne s-a realizat cu respectarea legislaţiei în vigoare. După recepţia calitativă şi cantitativă a produselor, aceste sunt înregistrate în sistemul electronic de gestiune a datelor, cu numărul de lot al furnizorului. Produsele primesc de la furnizor un termen de valabilitate pentru produsul vrac, care este menţionat pe declaraţia de conformitate. De la data recepţiei, în unitate se realizează ambalarea în vid a acestor produse doar în termenul de valabilitate emis de furnizor pentru produsul ambalat vrac (15 zile). Capetele şi feliile de salam crud-uscat, ambalate în vid au termenul de valabilitate de 42 de zile de la data ambalării, termen de valabilitate validat prin buletine de analize efectuate de către laboratoare acreditate RENAR’, se precizează în comunicatul ANSVSA.
        Cred ca raportul de mai sus este mai mult decat concludent daca au fost salamurile expirate sau nu.
        Sunt un consumator care isi doreste adevarul, iar daca acest domn Susanu se dovedeste ca a avut dreptate (desi ANSVSA este autoritatea care efectueaza analizele de laborator) imi scot palaria, dar pana atunci lasati-ma sa cred ca aschia nu sare departe de copac, in cazul lui cu un tata care infunda puscaria in prezent pentru evaziune fiscala.

        Reply
      • nu pot sa cred ce puteti sa scrieti! o firma care se adreseaza avocatilor sa le apere interesele nu cred ca poate fi acuzata de santaj! sunteti penibil!

        Reply
      • nu pot sa cred ce puteti sa scrieti! o firma care se adreseaza avocatilor sa le apere interesele nu cred ca poate fi acuzata de santaj! sunteti penibil!

        Reply
  2. Eu personal apreciez activitatea D-lui Sorin Susanu. Desi cateodata mai exagereaza, acum chiar are dreptate.

    Reply
    • nu are deloc. urmareste materialul de pe mix TV din 27.02.2014. se contrazice singur : ba erau sigure prin analize de laborator, ba nu erau. cred ca a inceput sa cam tremure ca l-au dat in judecata!

      Reply
  3. Eu cred că sunt suficiente probe. Sunanu nu a pronunțat numele împricinatului. În plus, Protecția nu și-a terminat ancheta. Singurii care au luat măsuri imediate au fost cei de la directia sanitar veterinata care au retras peste 9 tone de resturi de pe piata și au dat o amendă simbolică de 2000 de lei.

    Reply
  4. D-le autor, tocmai aici ai publicat cu vreo 2 zile in urma declaratia lui Susanu conform caruia salamurile importate de catre Reinert Brasov mai aveau un termen de garantie de 3 zile, dar fiind reambalate si etichetate, termenul de garantie a fost prelungit cu nspe zile.

    Se pare ca neamtu’, care-ti baga pe gat cu forta si santaj salamu’-i „expirat”, nu a fost tocmai expirat.

    E si normal sa apeleze la avocat daca se simte calomniat.
    Stirea asta, d-le autor, a fost redactata cu o mandrie uber-patriotica demna de Pionerii si Soimii Patriei.
    (Din pacate, mandria si revolta asta patriotica nu prea se manifesta la tine, cand vreun mitic autohton calca pe bec…, deseori chiar mai rau…)

    PS. „Capetele” de salam in cauza in general au o lungime de cca 15 cm…, si greutate de peste 100 gr. Parca, parca, nemtii nu ne trimit totusi gunoie sa mancam.
    Chiar crezi ca sunt capete de salam?

    Reply
    • acum trei zile s-a descoperit povestea in care se ambalau capete de salam care expirau in trei zile. ulterior, s-a descoperit si marfa expirata. in intreaga tara. inteleg durerea ta, ca aperi interesele neamtului, poate spui si in ce calitate o faci, cu nume si prenume, nu cu un alias. iar daca faptul ca nu vreau sa ajungem cosul de gunoi al europei deranjeaza si e vorba de soimii patriei, asa sa fie.
      p.s. capetele de salam nu au 15 cm, ci 2-3 cm. este vorba despre captele care raman cand le feliaza. asa ca nu mai plange la morminte straine

      Reply
  5. Eu nu am vazut „capate de salam, resturi alimentare” de 2-3 cm de la Reinert pina acum niciodata, in niciun magazin.
    Mai vand si altii, de ex. Lidl, „capete de salam”, dar nu de 2-3 cm.

    DSV spune ca produsele nu sunt expirate, Susanu sustinea aici in premiera ca termenul de garantie ale produselor expirate a fost prelungit cu 42 zile.

    Pai, cineva abureste cu „resturile alimentare” (sic!) ????
    Sau e neprofesionist ????!!!
    Om vedea, pt ca sunt convins ca neamtu’ nu e mitic, si daca e acuzat pe nedrept, isi va cauta dreptatea pina in panzele albe.
    Sa dea Domnu’ ca de data asta voi sa aveti dreptate cu titlurile astea pompoase.

    Reply
    • vom vedea – cat priveste produsele, sunt in pungi vidate, undeva la jumatate de kilogram

      Reply
      • pana azi te-am crezut pe cuvant. azi am vazut emisiunea de la mix tv cu Susanu invitat in direct.
        mare dezamagire!!!!! ati facut tam tam din nimic si se pare ca pe langa faptul ca ati bagat ddegeaba spaima in popor nici nu aveti dovezi legale si mai face si afirmati fff grave: firma respectiva cauta subterfugii in regulamentele europene. cum sa consideri regulamentele europene subterfugi???????

        Reply
  6. No, sa vedeti ca nu atat nemtii otravesc populatia, cat infractori

    R O M A N I

    insusi importa zeci de tone de carne stricata din Occident, apoi le vand conationalilor fraieri. Pe deasupra mai si pagubesc statul cu milione multe de euro.

    Ce ziceti, nu merita un articol dedicat?

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/carne-stricata-in-magazine-peste-100-perchezitii-la-depozitele-de-carte-pentru-evaziune-1086596.html

    Reply
  7. si salamurile au politica lor..... 12 martie 2014, 4:28 PM

    ce ar fi daca intai am controla apoi am trage concluziile si apoi am face spectacole televizate care dau senzatia ca servesc interesele altor producatori „cinstiti,curati,etc” si foarte cunoscuti pe piata brasoveana.
    Niciodata nu am crezut si nu o sa cred ca personaje gen Susanu fac ceva doar asa din profesionalism dedicat intereselor consumatorilor. Ei sunt doar cozile de topor a celor care ii numesc politic … Asa ca tot inainte mandrii pioneri!!!

    Reply
  8. Nemtii ne otravesc si ne santajeaza?
    Mai lasa minciuna asta balcanica, bre!
    I-a vezi aici ce fac romanshii nostrii:

    „Cei 150 de ticăloşi care ne-au otrăvit mâncarea. Anchetatorii au descoperit cu ce era injectată carnea alterată

    a să vândă produsele stricate, mafioţii au injectat marfa cu o substanţă care înlătură efectele vizibile ale alterării şi stopează acest proces, spun procurorii DIICOT.
    Informaţii şocante ies la iveală cu fiecare zi de investigaţie în scandalul cărnii alterate. Gruparea condusă de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu a pus în pericol sănătatea românilor. Mari cantităţi de carne alterată au fost vândute după ce marfa au fost injectată, ne-au dezvăluit surse judiciare. „Produsele erau injectate cu o soluţie din apă şi sare. În felul acesta câştigau şi la gramaj, marfa cântărind mai greu. Dar ei mai foloseau încă o substanţă pentru a înlătura efectele vizibile ale alterării şi pentru a stopa procesul. Nu mai simţi miros, nimic!”, ne-au declarat sursele citate, fără a preciza însă despre ce substanţă anume este vorba.

    Spitalul din Cluj, risc mare să fi primit carne alterată

    „Există suspiciuni că un spital din Cluj ar fi primit carne alterată fără să ştie, tocmai din cauza acestui proces de injectare”, ne-au declarat surse judiciare. Verificări în acest sens sunt în curs de efectuare. Reamintim că în urmă cu câteva zile, „Evenimentul zilei” informa, pe surse, că produse expirate ar fi ajuns la două spitale, unul din Cluj şi unul din Piatra Neamţ. Dar, la acel moment, organele judiciare aveau date că marfa nu ar fi ajuns pe masa bolnavilor pentru că era atât de alterată carnea şi prezenta urme de injectare, inclusiv cu ace de seringă uitate în ea, încât administratorii au fost nevoiţi să o returneze furnizorului.

    Se verifică lanţul care duce la şcoli

    Surse apropiate anchetei au precizat pentru „Evenimentul zilei” că se fac verificări pentru tot lanţul de distribuţie al firmelor implicate în mafia cărnii alterate. „Se verifică dacă produsele alterate au ajuns la cantine sociale, la deţinuţi, firme de catering care aprovizionează licee sau în şcolile unde elevilor li se asigură şi masă caldă”, ne-au precizat sursele citate.

    Preşedintele ţării a dezvăluit, sâmbătă, că mafia contrabandiştilor a făcut să ajungă carne alterată şi în şcoli, nu doar în spitale, astfel că Serviciul Român de Informaţii (SRI) trebuia să intervină. Dar preşedintele nu a oferit şi detalii. La rândul său, SRI a tăcut pentru a nu strica ancheta: „Nu vă putem spune despre ce şcoli este vorba, este cazul DIICOT, se face anchetă în 18 judeţe”.

    „Injecţie” pentru profit

    Majoritatea procesatorilor de carne din România injectează carnea cu o soluţie care conţine apă, sare şi alte substanţe ce au rolul de a reţine apa în produs (ceea ce face ca produsul să cântărească mai mult), dar şi de a o menţine cu aspect proaspăt mai mult timp. „Industria cărnii s-a denaturat atât de mult, încât e nenorocire. 99% din carne este injectată”, dezvăluia în martie 2012 Radu Furdui, managerul firmei Lorialba. „Carnea se injectează cu apă, sare şi polifosfaţi doar pentru profit. Injectarea se face cu tot felul de aditivi care determină carnea să reţină apa. Totul se face pentru câştig. Astfel, dacă un kilogram de carne macră costă 12 lei, câştigul minim prin injectare, este de 30%”, spunea Radu Furdui.

    „Carnea era injectată cu o soluţie din apă, sare şi încă o substanţă pentru a înlătura efectele vizibile ale alterării şi pentru a stopa acest proces”.
    SURSĂ JUDICIARĂ

    „Au transformat România în ghenă şi au făcut bani”

    Reţeaua evazioniştilor – numiţi de preşedintele României contrabandişti ai cărnii alterate – a crescut încet-încet „până când a ajuns să ne sufoce”, aşa cum ne-a declarat, încă de la începuturile demersului nostru jurnalistic, o sursă din cadrul serviciilor de poliţie specializate în lupta cu criminalitatea organizată.

    În statele civilizate ale lumii, carnea şi produsele din carne care mai au foarte puţin timp până la expirarea termenului de valabilitate sunt vândute la preţuri de nimic. Şi nu oricum, ci în standuri special amenajate pentru acest tip de produs, cu atenţionarea de rigoare. În Uniunea Europeană, sunt magazine unde carnea proaspătă care nu s-a vândut peste zi este pur şi simplu aruncată. În această grijă a comercianţilor europeni pentru sănătatea populaţiei din propriile state, mai mulţi cetăţeni români şi străini – aproximativ 150 la număr, conform surselor EVZ -au văzut, posibilitatea de a face, „peste noapte”, averi uriaşe.

    Mii de tone de carne aflată în pragul expirării, cumpărată „very cheap”, au fost introduse ilegal în România de către reţeaua ai căror lideri interni sunt Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu. Ei au cumpărat vigilenţa poliţistului de frontieră, a unor funcţionari de la Oficiul Pentru Protecţia Consumatorilor şi de la Autoritatea Sanitar Veterinară, a unor avocaţi, „iar firele duc mult mai sus”.

    „Cu documente false, prin patru firme tampon, au transformat carnea de import în produs sută la sută românesc. Producători autohtoni, precum GIDACOM Iaşi, MEDASIMPEX Piatra Neamţ, au intrat în filieră ca şi firmele A&O Maritime Trading Constanţa şi Bonvi Impex Satu-Mare. Carnea alterată a ajuns în magazine, în spitale şi verificăm posibilitatea ca aceasta să fi ajuns chiar şi în şcoli. Vorbim de 18 judeţe în care au ajuns produse din carne alterată”, ne-au explicat surse poliţieneşti.

    „Au transformat România în ghena produselor din carne expirate şi au făcut bani din acest gunoi. Nu le-a păsat de sănătatea noastră! SRI, DIICOT, BCCO trebuia să intervină!”, ne+au spus sursele citate.

    Mii de tone de carne stricată şi peşte au fost introduse ilegal în ţară, ajungând pe mesele românilor.”

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/mafia-carnii-stricate-1088726.html

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.